Seven Degrees Below - Wasteland

Det første jeg likte med denne singelen, var coveret. En gammel bil dekket av løv, hensatt i en kald og høstpreget skog. Det bare roper «dette er musikk du liker!». Og heldigvis skuffet ikke låten heller.

Bandet Seven Degrees Below kommer fra Trondheim, og ga i juni ut debutsingelen sin «Proud» (som er litt mer indiepop enn denne låten her, som ligger mye mer i americanalandskapet). De planlegger utgivelse av EPen On The Edge Of Letting Go i februar neste år, og korter inn ventetiden med sin første utgivelse på A New Direction Music.

Singelen «Wasteland» er godt forankret i Americanalandskapet, med tydelige islett av indiepop/rock. Låten svinger brutalt, og teksten – som i følge bandet handler om «en tilstand mange opplever å befinne seg i etter brudd i et forhold, den uunngåelige følelsen av streben etter å finne ny mening i hverdagen», kan nok føles kjent for de aller fleste av oss. Bandet låter tight og godt, og selv om vokalist Niklas Nesset med fordel kan jobbe med engelskuttalen sin, så har dette temmelig bra potensiale i et sjanger hvor vi ikke akkurat er bortskjemt med gode band fra Norge.
Jeg stilte bandet noen få spørsmål i anledning utgivelsen;

Hva skyldes vridningen av lydbildet mot Americana? 
Vridningen mot Americana er vel egentlig en studiogreie. Store deler av grunnkompet på «Wasteland» bærer preg av at det er spilt inn live i studio. Vi er i en fase der vi som band prøver å finne «vår greie» i det musikalske universet, og det føltes naturlig å gi låten en slik sound.
Hvilke inspirasjonskilder har dere med  i kofferten på veien mot den musikksjangeren?
Både tekstlig og musikalsk har vi hentet mye inspirasjon fra San Diego baserte roots rock bandet Augustana. Videre er det vanskelig å svare på det spørsmålet foruten å nevne Springsteen og en ung Tom Petty’s utgivelse i rekken av musikalske impulser som har vært med å satt sitt preg på vår sound.

Hva er planer fremover? Plate? Konserter?

Planen fremover er å komme oss ut av studio og på landeveien. Vi slipper vår debut EP «On The Edge Of Letting Go» i februar/mars 2014, med påfølgende release-konsert her i Trondheim. Det er fortsatt uvisst hvor mange spillejbber det blir det kommende året, men vi satser naturligvis på å få spilt mest mulig i Norge for å vise oss frem for både fans og for de som ikke har hørt oss enda. Frem mot jula blir fokuset på akustiske set på diverset skoler rundt om i Trondheimsdistriktet.

Det enkleste er at du rett og slett sjekker det ut. «Wasteland» er i salg i dag, og kan kjøpes på iTunes eller høres på WIMP.

Seven Degrees Below – Wasteland:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

 

 

SevenDegreesBelow

SHARE
Forrige artikkelSeven Doors Hotel – Gone Again
Neste artikkelVideo: Jay Farrar – Windfall
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here