fbpx
Forsiden Alle poster Nyheter Velkommen til Dust of Daylight

Velkommen til Dust of Daylight

Den 17. mars 2010 ble den første posten publisert på den nye bloggen som fikk navnet “Musikkbloggen Hør nå… hør nå!” – et navn som spilte på han fyren på alle vorspiel og nachspiel som ligger på kne foran cdspilleren mens han desperat bytter plater og spiller 30 sekunder av sine favorittlåter i et fånyttes forsøk på å få folk til å høre etter og sette pris på ny musikk. Og foran hver sang utbryter han “Hør nå.. hør nå!”.

Den første posten på Musikkbloggen.no handlet om Drive-By Truckers og platen “The Big To-Do”. Den neste posten var hovedårsaken til at bloggen ble startet, nemlig platen “Nowhere Nights” fra Kasey Anderson. En plate som denne forfatteren bare visste at flere måtte høre på. Og det nå med en gang! Hør nå… hør nå! folkens! De neste postene handlet om Mary Gauthier, Bob Walkenhorst og Drive-By Truckers. Med base i Bergen så var det potensiale for gode konserter å rapportere om innimellom anbefalinger av plater. Det er ikke til å legge skjul på at inspirasjonskilden var den eminente Ninebullets.net.

Nesten samtidig, på en litt annen kant av landet – i Kvinesdal, satt Jan Eiesland med akkurat den samme følelsen; “Denne musikken må flere få høre om”. Han startet bloggen No Deal Music, som postet sitt første innlegg 27. april 2010. En artikkel om Spotify. Noen dager seinere kom det poster som Whiskeytown, Drive-By Truckers og Townes van Zandt.

Jeg husker ikke når jeg første gang kom i kontakt med Jan, men jeg vet at jeg snoket på bloggen hans i lang tid før vi snakket sammen første gang – og var misunnelig fordi han skrev så mye bedre enn meg. Noe av det første han sa første gang vi snakket sammen var “Du var han fyren som hadde med alle de platene Rhett Miller måtte signere på Ricks?”. Joda. Det var meg gitt. En ryggsekk full av plater som stakkars Rhett Miller måtte signere når han turnerte med Steve Earle. Og Jan hadde stått bak meg i den to mann lange køen og ventet og ventet mens jeg skravlet høl i huet på den stakkars Rhett Miller.

Etterhvert begynte vi å samkjøre bloggene en smule. Utgivelser ble til en viss grad fordélt mellom oss – vi følte det var lite poeng i å  skrive panegyriske anmeldelser om samme plate når det er så mye musikk der ute som må deles.

Når Jan i fjor flyttet til Bergen så ble det uungåelige temaet brakt på bane under en hyggelig konsert med Stephen Simmons. “Burde vi ikke rett og slett slå sammen bloggene, og bli dobbelt så bra?”.

Og nå, 1. februar 2013 så åpner vi Dust of Daylight. Inspirert av en av våre store favoritter Son Volt, og Jay Farrars låt “Dust of Daylight”. Sammen håper vi å kunne gi DEG, leseren av disse bloggene, ny musikk, informasjon og engasjement på vegne av en utvidet Americanasjanger som vi føler får alt for lite oppmerksomhet i Norge – sammenlighet med hva sjangeren og alle disse fantastiske artistene har å by på.

Jan er en racer på struktur og har en evne til å skrive rett fra hjertet som drar leseren med inn i musikken. Jeg er han som aldri tar et nei for et nei, og knytter kontakter i hytt og pine. Vi har dessuten fått med oss fantastiske bidragsytere som vil skrive litt i rykk og napp når de føler de har noe å bidra med.

Pål Hilmar Sollie kjenner jo mange fra Musikkbloggen, og han vil bidra med både anmeldelser og essays om musikk spesielt og livet generelt. Han har også laget den nye headeren til bloggen. Johnny Wilhelmsen hadde et gjestespill på Musikkbloggen i fjor, og lagde en allerede legendarisk anmeldelse av John Murrys plate. Eddie Christiansen har også opptrådt på bloggen i ny og né, med konsertanmeldelser og omtaler av f.eks Chris Isaaks plate fra Sun Studios. Han står også bak fontvalget til bloggens header. Terje Hanstad har i all hemmelighet skrevet på Musikkbloggen under navnet “Sverdfisktrombonen” og presenterer gjerne gammel soul og rythm and blues, og gjorde en sak på Israel Nash Gripka før de fleste visste hvem mannen var her i Norge. Jan Kristoffer Dale har også sagt seg villig til å bidra med skriblerier og essays om artister og plater, og kanskje om bøker og film med musikalsk fokus. Hans bror Knut Andre Dale vil gjøre omtrent det samme. Begge to har en dyp kjærlighet for gode låtskrivere og et engasjement som garantert vil smitte over på bloggens lesere. Vi er også stolte over å ha fått med Roald Hansen på laget, for mange kjent som den eminente Platearbeidaren i Firdaposten. Hans bidrag vil også gjøre sitt for å løfte nivået på bloggen og gjøre oss i stand til å bedrive det jeg har døpt Voksenopplæring på et høyere nivå.

Sammen vil vi alle by på anmeldelser av plater og konserter, artistomtaler, nyheter, funderinger og musikkglede. Vi vil sette igang med en (optimalt) månedlig Podcast, der undertegnede og Jan Kristoffer Dale allerede har spilt inn første episode. Vi håper å kunne by på eksklusive videoer og intervjuer med norske og utenlandske artister, og vil forsette å bygge på konsertserien med huskonserter som vi startet sist høst.

Vi håper så mange som mulig av våre gamle lesere følger oss videre på musikkbloggen Dust of Daylight – og at vi kan bidra til å dele av vår musikkglede med enda flere av dere der ute. Kontakt oss gjerne om hva som helst, når som helst. Vi er alltid klare for en diskusjon og debatt om musikk – og tar imot tips og forslag om artister og endringer du ønsker å se på bloggen.

Vår misjon vil være å skrive om GOD musikk vi føler må deles, for livet er alt for kort til å høre på dårlig musikk.

Ønsk oss lykke til… og som Patterson Hood sier: “See you at the rock show!”

Forrige artikkelNy single fra Pete Molinari
Neste artikkelMercury Motors er tilbake
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here