Connor Christian spiller fengende countrymusikk i samme retning som Zac Brown gjorde før Nashville åt ham opp med hud og hår. Det vil si at det er fengende og melodiøst uten at polérmaskina til nå har nådd ham igjen. Han har en særdeles behagelig stemme, og kan å arrangere låter. Dette er country, roots-rock og en dash av Nashvillepop i regfrengene.

Zac Brown er nevnt, og er en referanse som stort sett dukker opp for min del, dette høres ut som en av de tidlige platene til Zac, og det svinger vilt. Connor selv har bodd over halve verden, Belgia og Korea inkludert – og reist i stort sett de verdensdeler som finnes. På den måten har han også tilegnet seg litt mer kunnskap om verden utenfor sitt eget county i USA. Det kan merkes i tekstene hans.

Mye av æren for at dette låter så bra som det gjør må han dele med Jeff Spiko som fyller ut lydbildet på en rekke strengeinstrumenter, og spesielt mandolin. Og russiske Elena Martin er det aller viktigste elementet her. Den klassisk trente fiolinisten som nå er felespiller i bandet, og dessuten bidrar med nydelig koring og i følge publikum – et uimotståelig smil på scenen. Og på låten «Fiddler» så får hun virkelig vist hva hun kan.

New Hometown inneholder intet mindre enn 18 låter. Og når jeg så tracklisten så tenkte jeg mitt. For når sist hørte du en debutant levere varene over 18 låter? Du skal få et par sekunder til å tenke…. nettopp. Stort sett med plater nå for tiden, så har de 1-3 kanonlåter (hvis man er heldig), og resten fyllstoff. Der er New Hometown i en annen klasse, for her er det kanonlåter på rekke og rad.

Jeg hadde egentlig forventet å måtte skrive noe sånt som at «mye fint her, men de hadde tjent på å kutte halvparten av låtene og beholdt de sterkeste». Merkelig nok satt jeg ikke igjen med den følelsen. For 18 låter er mye, men når plata er slutt så kunne den faktisk vært enda lengre uten at jeg hadde protestert. Dette er særdeles ørevennlig, og behagelig å høre på.

Connor Christian og hans venner i Southern Gothic har brukt de siste tre årene på intens turnévirksomhet, og det merkes på låtene på platen. Man finner hele veien YouTube-videoer med låter som er på platen, og det er tydelig at dette er road-tested. For det er tight så det holder, og sitter akkurat der publikum ønsker at det skal sitte. Det er ingen snedige studiopåfunn for å være flinkis, her låter alt genuint og ekte – og låtene virker stort sett å være innspilt på platen i samme versjon som bandet har videreutviklet dem på veien, skal man tro YouTube-videoene som ligger ute. Live så låter de tight og stort – og det har de virkelig klart å gjenskape og foredle på plate.

Jeg kan ikke annet enn å anbefale å sjekke ut disse låtene, og så stikke over til Connors webside og kjøpe platen. CD er 15$, download er 10$. For 18 så bra låter så er det uansett å regne som gitt bort.

«Sheets Down»: 

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

«16 Bars»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

«Sheets Down»: (trio versjon)

 

«River Song»:

SHARE
Forrige artikkelNick Cave & The Bad Seeds – Push The Sky Away
Neste artikkelFredagsvideo: Hakan Markussen – Where I Usually Go
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here