fbpx

American Catapult – Band Not The Weapon

American Catapult er et forfriskende nytt bekjentskap fra California. Et utsøkt alt.countryband som låter som om man har tatt vokalsporet fra Old 97’s, lagt til en dæsh Reckless Kelly og avrundet det med gode mengder Son Volt. Når så bandet følger opp lydbildet med gode tekster og særdeles gode melodier så koker vi ned til et band vi absolutt kan anbefale.

Når man hører American Catapult så er ikke lengre California det første man tenker på, det er gjerne Austin, Texas som er første by man gjetter på med et slik lydbilde.  Bandet opplyser selv at de spiller på de mest usannsynlige som sannsynlige spillesteder. Fortrinnsvis for mennesker og ikke for tomme stoler og bord.

De beskriver innstillingen sin temmelig godt i coveret;

“A main goal for us as a band is not to promote ourselves as a band 
but as a group of friends who like to make the kind of music we like,
and to connect it with others who like that too.
It’s a privilege we don’t take lightly.
We want to meet you and share it
more than we want to sell it and pose for it

Bandet har en god rekke utgivelser bak seg, med “Band Not The Weapon” så snakker vi vel 8 utgivelser – de fleste EPer. Den første ble gitt ut i 2003, og i 2007 skaffet de seg en avtale med Cooking Vinyl gjennom stuntet “Tour Of The Brave”. Bandet reiste rett og slett på kryss og tvers i California og stoppet og spilte der de fant en stor nok folkemengde å spille for. Et vaskeri og en flyplass var av stedene de avholdt sine stuntkonserter. Alt ble filmet, og bandet fikk såpass oppmerksomhet at Cooking Vinyl plukket dem opp.

“Band Not The Weapon” introduserer oss for et band som tydelig har en heftig rekke spillejobber i ryggen. De låter tight, og samtidig er det avslappet nok til at det sitter i det polerings-vaksinerte øret mitt. Gitarer er selvsagt viktig her, men det som fenget meg i første omgang var vokalen – som er veldig i tråd med det Rhett Miller og Murry Hammond gjør i Old 97’s.

Melodiene er fengende, og platens ti låter imponerende jevne. Dette er rett og slett ekte og ærlig håndverk, og noen tilløp til Pedalsteel trekker jo bare opp.

Låter som “Wrecking Ball”, “Better Country”, “Sight for Sore Eyes” og selvsagt titteltsporet “Band not The Weapon” er blant høydepunktene – men som nevnt holder låtene et jevnt høyt nivå, og platen bør nytes som en helhet.

Cause we have the best of intentions
If you’re surprised, well I bet you are,
Cause we are the band not the weapon

Sjekk dem ut på Spotify, eller lik dem på Facebook.

Siste artikler

Lest dette?