Jeg må innrømme at jeg var ukjent med Pete Berry & The Shake Set når jeg leste om dette samarbeidet – men siden Vibeke Saugestad fortsatt er landets beste kvinnelige vokalist, så sa det seg vel egentlig selv at dette måtte sjekkes ut.

Og det er et fascinerende prosjekt vi blir presentert for her. Pete Berry & The Shake Set er et genuint Merseybeat-band som har foredlet sounden fra seint 50- og  tidlig 60-tall – samtidig som de har beholdt alt av sjarm som perioden kunne by på. De har en bunke LPer og singler bak seg, og er av Natt og Dag utropt til Verdens Beste Band.

Vibeke Saugestad trenger jo ingen videre introduksjon for lesere av denne bloggen. Hun møtte i følge soga The Shake Set når de spilte sammen på et lasteplan sommeren 2010, og publikums respons var et umiddelbart krav om plate.

To år seinere så er det omsider i boks, og EPen med fire låter ligger klar på en 7″ for alle elskere av vinyl.

Den inneholder låter fra den mer uskyldige delen av norsk pophistorie – fra den gang Wenche Myhre var vår største popstjerne, og starter med  “Jeg ser din hånd”, som vi alle husker Grynet Molvig  sang i “Stompa forelsker seg”.

Ellers får vi låten “Tro Igjen” som er en ny norsk oversettelse av B-siden på Ian & The Zodiacs første single fra 1963 – “You Can Think Again”. Temmelig obskure greier, de eksisterte vel bare på halve 60-tallet, men bassist i The Shake Set Per Øydir har tydeligvis platesamlingen i orden, og har tatt ansvar for oversettelsen.

De to andre låtene er norske klassikere; Laila Granums “Love and Kisses” og Toril Støas “Nei, jeg skal aldri mer si aldri”. (Roy Orbisons “Today’s Teardrops” – fra den gang det het norsk populærmusikk, og populærmusikken stort sett var oversatte engelskspråklige hits.

Innspillingen er gjort med all mulig respekt og bøttevis med sjarm, love and kisses overfor både originalinnspillingene og perioden. The Shake Set svinger som du ikke ville tro, og Vibeke Saugestad er som vanlig helt Dronning i sine tolkninger. Du kan høre hvordan hele gjengen storkoser seg i studio, og leverer varer av aller ypperste kvalitet.

Dette er rett og slett en av de gøyeste platene jeg har hørt i år, og anbefales på det sterkeste.

Du kan høre “Love and Kisses” her:

Og kjøpe plata overalt der man kjøper fin musikk. De fleste små sjapper med vinylutvalg skal ha et eksemplar eller to, eller så finner du den selvsagt på nett:

F.eks på BigDipper, Tiger eller til og med på Platekompaniet.

 

 

Forrige artikkelChristine Sandtorv – Gullamanter
Neste artikkelFredagsvideo: Drew Kennedy – Stars In California
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here