Av og til ramler man over noe som er såpass unikt at det fortjener oppmerksomhet. Denne platen kom dinglende fra Reviewshine, men har som så mange andre blitt liggende. Så ble den anmeldt på Ninebullets – og på en slik måte at jeg faktisk måtte rote den frem og sjekke den ut selv.

Og platen imponerer virkelig. Dear Sister har en helt unik sound, og gir oss musikk og tekster som gjør at du faktisk blir så engasjert at du lytter til musikken.

Dear Sister er som så mange andre kvalitetsband fra Canada, nærmere bestemt Toronto. Bandet består av Raven Shields på vokal og gitar, Bri Salmena på vokal, gitar og mandolin, og Aaron Comeau på banjo, piano, kontrabass, gitar, mandolin og trekkspill. En aldri så liten multi-instrumentalist der altså.

Utgangspunktet er naturlig nok harmoniene mellom Raven og Bri, i en slags krysning mellom Bluegrass, blues, folk og The Secret Sisters. Instrumenteringen gjør at dette havner et sted i retning av Americana, med en god dæsj av folkemusikk.
De har evnen til å både låte intense og fengende, og konstant interessante og utfordrende.

Låter jeg spesielt vil anbefale er «Hey Oh», «Sailors Daughter», «Rooster», «Cocaine Lady» og ikke minst platens bestespor – den fantastiske «Hallelujah». Og da orginalkomposisjonen fra Dear Sister – ikke Cohens låt.

Som en enkel oppsummering så må jeg bare si at dette er utrolig kult, og det er virkelig verdt å låne øret til Dear Sister.

Plata kjøper du på Bandcamp, der den koster 10 Canadiske dollar.

Hør «Sailor’s Daughter»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Se «Rooster»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

SHARE
Forrige artikkelNy EP fra Kasey Anderson & The Honkies
Neste artikkelIsrael Nash Gripka – norgesturné starter i dag
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here