fbpx

Dear Sister – Dear Sister

Av og til ramler man over noe som er såpass unikt at det fortjener oppmerksomhet. Denne platen kom dinglende fra Reviewshine, men har som så mange andre blitt liggende. Så ble den anmeldt på Ninebullets – og på en slik måte at jeg faktisk måtte rote den frem og sjekke den ut selv.

Og platen imponerer virkelig. Dear Sister har en helt unik sound, og gir oss musikk og tekster som gjør at du faktisk blir så engasjert at du lytter til musikken.

Dear Sister er som så mange andre kvalitetsband fra Canada, nærmere bestemt Toronto. Bandet består av Raven Shields på vokal og gitar, Bri Salmena på vokal, gitar og mandolin, og Aaron Comeau på banjo, piano, kontrabass, gitar, mandolin og trekkspill. En aldri så liten multi-instrumentalist der altså.

Utgangspunktet er naturlig nok harmoniene mellom Raven og Bri, i en slags krysning mellom Bluegrass, blues, folk og The Secret Sisters. Instrumenteringen gjør at dette havner et sted i retning av Americana, med en god dæsj av folkemusikk.
De har evnen til å både låte intense og fengende, og konstant interessante og utfordrende.

Låter jeg spesielt vil anbefale er “Hey Oh”, “Sailors Daughter”, “Rooster”, “Cocaine Lady” og ikke minst platens bestespor – den fantastiske “Hallelujah”. Og da orginalkomposisjonen fra Dear Sister – ikke Cohens låt.

Som en enkel oppsummering så må jeg bare si at dette er utrolig kult, og det er virkelig verdt å låne øret til Dear Sister.

Plata kjøper du på Bandcamp, der den koster 10 Canadiske dollar.

Hør “Sailor’s Daughter”:
[media id=607 width=650 height=20]

Se “Rooster”:
[media id=606 width=650 height=418]

Siste artikler

Lest dette?