Joe Pug – Live at Lincoln Hall

Et av fjorårets beste album het «Messenger» og kom fra Joe Pug. Siden platen kom ut så har han turnert opptil flere kontinenter, gitt ut en EP og samtidig funnet tid til å spille inn en ny plate.

Den nye platen kommer ut i april 2012, men for å holde oss litt i ånde frem til da så har han nå kommet med en aldeles utsøkt liveplate kalt «Live at Lincoln Hall».

Innspilt i Chicago sammen med turnébandet sitt, så utgjør den et utsøkt og tidsriktig bilde av Joe Pug Live In Concert.

Jeg har hørt en del opptak fra konsertene hans det siste året, og det som kjennetegner dem er et tight band, en Joe Pug i strålende form – og et entusiastisk publikum som faktisk er der for musikken sin del.

Joe Pug bygget jo sitt publikum en etter en ved å gi bort musikk. I flere år ga han bort cd-samplere, der han dekket porto og utsendelse. Låtene spredte seg over hele verden, og strategien har fungert – for han har nå et hengivent publikum som fyller konsertstedene hvor enn han drar.

Platen låter som en kule, og fokuset er hele tiden på Joe Pugs stemme. Bandet er på hugget, og leverer i alle ledd. Og låtene til Joe Pug er bare overjordisk godt skrevet. De fleste låtene er plukket fra LPen «Messenger» og EPene «Nation Of Heat» og «Meantime». Han gjør en cover av Tex Thomas’ «Start Again» som av en eller annen grunn har fått navnet «Deep Dark Wells» i tracklisten. Og så kommer supportbandet Strand of Oaks på scenen og gjør «Leave Ruin» under ekstranumrene.

Resten er som sagt hentet fra hans tidligere utgivelser, så vi får ingen forsmak på den nye platen. Men skal vi dømme etter hvor spillesugen Pug virker så er det ingenting å bekymre seg for. Dette er rett og slett 17 utsøkte låter og en meget hyggelig stund sammen med Joe Pug og bandet hans.

Anbefales på det sterkeste, og kjøpes for latterlige 5$ hos Joe Pug. Der finner du også hans tidligere utgivelser, som skal finnes i enhver platesamling!

Hør «Messenger» fra «Live at Lincoln Hall»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

(deler av denne artikkelen publiseres også på Ninebullets.net)

SHARE
Forrige artikkelMusikkbloggens julekalender: 1. desember
Neste artikkelMusikkbloggens julekalender: 2. desember
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here