fbpx

Last Heat – One More Time

På fredag dinglet det inn en epost som jeg av ymse årsaker ikke fikk sett nærmere på før seint i går kveld. Og hvis jeg hadde bodd i Oslo så hadde jeg sparket meg selv kraftig bak. For eposten innehold en invitasjon til Last Heats releaseparty for singelen “One More Time” på DommedagsLørdag.

Og hvilken bedre måte å møte Dommedag på enn en konsert med denne musikken kan jeg virkelig ikke forestille meg.

For dette er en av de beste låtene jeg har fått i epostkassen min noen sinne. Og at det dukker opp slike godbiter fra et norsk band er intet annet enn en fryd for øret. Og at det i tillegg ligger en liten pedalsteel i bakgrunnen gjør det jo perfekt… og så kommer vi jo alltid tilbake til koringen, og når koret funker så sitter ting rett i øret mitt med en gang.

Hør “One More Time”:

[media id=256 width=650 height=20]

Kjøpes på iTunes (8 kr)

Last Heat beskriver seg rett og slett best selv;

“The Last Heat pløyer ny mark i det melodiøse poprockjordet som enten er fullt av stein eller fullstendig oppharva og fritt for ujevnheter. Lengtende melodier, overraskende vendinger og uvante kordskifter er noe av det man kan vente seg i en Last Heat-låt. Samtidig er musikken spekket med vakre harmonier, straighte soft-rock beats og deilig musicianship i form av friske arrangement. Flytende i grenselandet mellom skeiv pop og countryrock, svinger bandet tett ala Jackson Browne og The Band mens de i neste øyeblikk har intensiteten til Springsteen eller et energiutbrudd Arcade Fire verdig.”

Bandet består av Øystein Frantzvåg – Gitar/Vokal, Martin Langlie – Trommer, Øyvind Blomstrøm – Bass/Mandolin/Gitar/Synthesizer/Piano/Pedal Steel, Hans Chr. Frønes – Gitar, Ivar Grydeland – Pedal Steel/Lap Steel/Banjo og Bjarne Gustavsen – Orgel/Piano.

De har hatt storfin hjelp med miksingen av Ryan Freeland som har jobbet med alle fra Tanita Tikaram og Grant Lee Buffalo til Hugh Laurie. Han innkasserte to Grammypriser i 2011 for jobbingen med Ray LaMontagne og ikke minst Carolina Chocolate Drops – og i 2010 for platen til Ramblin’ Jack Elliot. Så det er ingen smågutt vi snakker om her.

Og mastret av Gavin Lurssen og Reuben Cohen (som jobbet med Ryan Bingham og T-Bone Burnetts “The Weary Kind”)

Debutplata til The Last Heat er på markedet i sommer, og en vinyl med singelen kommer i løpet av juni. Og følger bandet opp denne singelen så kommer vi garantert tilbake til dem her på bloggen.

Siste artikler

Lest dette?