På fredag dinglet det inn en epost som jeg av ymse årsaker ikke fikk sett nærmere på før seint i går kveld. Og hvis jeg hadde bodd i Oslo så hadde jeg sparket meg selv kraftig bak. For eposten innehold en invitasjon til Last Heats releaseparty for singelen «One More Time» på DommedagsLørdag.

Og hvilken bedre måte å møte Dommedag på enn en konsert med denne musikken kan jeg virkelig ikke forestille meg.

For dette er en av de beste låtene jeg har fått i epostkassen min noen sinne. Og at det dukker opp slike godbiter fra et norsk band er intet annet enn en fryd for øret. Og at det i tillegg ligger en liten pedalsteel i bakgrunnen gjør det jo perfekt… og så kommer vi jo alltid tilbake til koringen, og når koret funker så sitter ting rett i øret mitt med en gang.

Hør «One More Time»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Kjøpes på iTunes (8 kr)

Last Heat beskriver seg rett og slett best selv;

«The Last Heat pløyer ny mark i det melodiøse poprockjordet som enten er fullt av stein eller fullstendig oppharva og fritt for ujevnheter. Lengtende melodier, overraskende vendinger og uvante kordskifter er noe av det man kan vente seg i en Last Heat-låt. Samtidig er musikken spekket med vakre harmonier, straighte soft-rock beats og deilig musicianship i form av friske arrangement. Flytende i grenselandet mellom skeiv pop og countryrock, svinger bandet tett ala Jackson Browne og The Band mens de i neste øyeblikk har intensiteten til Springsteen eller et energiutbrudd Arcade Fire verdig.»

Bandet består av Øystein Frantzvåg – Gitar/Vokal, Martin Langlie – Trommer, Øyvind Blomstrøm – Bass/Mandolin/Gitar/Synthesizer/Piano/Pedal Steel, Hans Chr. Frønes – Gitar, Ivar Grydeland – Pedal Steel/Lap Steel/Banjo og Bjarne Gustavsen – Orgel/Piano.

De har hatt storfin hjelp med miksingen av Ryan Freeland som har jobbet med alle fra Tanita Tikaram og Grant Lee Buffalo til Hugh Laurie. Han innkasserte to Grammypriser i 2011 for jobbingen med Ray LaMontagne og ikke minst Carolina Chocolate Drops – og i 2010 for platen til Ramblin’ Jack Elliot. Så det er ingen smågutt vi snakker om her.

Og mastret av Gavin Lurssen og Reuben Cohen (som jobbet med Ryan Bingham og T-Bone Burnetts «The Weary Kind»)

Debutplata til The Last Heat er på markedet i sommer, og en vinyl med singelen kommer i løpet av juni. Og følger bandet opp denne singelen så kommer vi garantert tilbake til dem her på bloggen.

SHARE
Forrige artikkelBobWeek: Love Sick Soy Bomb
Neste artikkelBobWeek: Dylans 80tall
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here