Hva skjer i Australia ?

At rockescenen i Australia innehar kvaliteter har vi visst i mange år. Gjennom den glitrende bloggen «Post to Wire» har man kunnet kose seg med diverse godsaker en god stund. Når da plateselskapet Stanley Records klimprer litt på steelgitaren og samler australsk alternativ country på 3 cd-plater med mer enn 3 timer spilletid så er det grunn til å bunkre opp Foster’s lager i kjøleskapet og trykke inn «play»-knappen.

En slik kompilasjon gir jo lytterne et slags fugleperspektiv over hva som skjer på den andre siden av jordkloden. Det blir som en slags universalnøkkel til et paralellt univers for oss fortapte sjeler som ikke er kygofiserte og liker klimpring i banjo, gnukking på fele og steelgitar til å fargelegge tristessen i musikken som gir oss mening i hverdagen.

Jevnt over er det mye bra på disse tre cdene, men noen stikker seg ekstra ut. The Heartache State fra Melbourne med ekspunkrockeren Nick Barker i spissen har gitt ut to plater og er med på samleren. Dette bandet har en trøkk og en intensitet som rører et rocka countryhjerte. Få disse til Norge snarest.

Halfway fra Brisbane som har holdt det gående siden århundreskiftet har fem titler under beltet og låter også imponerende. De har også benyttet legenden Rob Younger (Radio Birdman) som produsent.

William Crighton som nylig spilte i Norge er også med på samlesaken. Årets «Empire» er et mesterverk. Personlig synes jeg Suicide Swans burde vært representert. Dette bandet har med sin siste plate «La Jungla» levert ei av de beste platene i 2018. Det gror godt i Australia.

Med denne kompilasjonen i cd-hylla så er julen reddet. Kan bestilles hos Waterfront Records i Australia.

Forrige artikkelAudun Skjølberg – Last Days On Earth
Neste artikkelMusikkåret 2018: Rune Letrud
Terje Hanstad
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here