Mike Wheeler er et nytt bekjentskap for min del, men han har en stemme som fanger oppmerksomheten din. Når du kombinerer det med tekstene hans på Sunbeams All Twisted, så er det klart at Wheeler er en låtskriver å regne med. 

Denne sju-spors EPen viser oss en artist som plasserer seg et sted mellom klassisk amerikansk vise/folk og tradisjonell country. Enkelte ting minner meg Paul Simons debutalbum The Paul Simon Songbook, og andre ting minner meg om Rod Picott og Slaid Cleaves. 

Hør på låten «Sleep Alone». Brett Laniers håndtering av the crying machine går hånd i hånd med Wheelers tekst om frustrasjon og lengsel.

It can’t be good to sleep alone.
It can’t be good to have one home.
It can’t be good to leave a trail
of broken hearts that call us to fail.

En annen favoritt byr på litt seig mountain-music fra den bereiste Wheeler, i den nedstrippende «High In The Mountain» funderer han på om det er på tide å begynne med dop og dra høyt til fjells. Den doble bunnen i tittelen er ganske tydelig der.

Sjekk ut Mike Wheeler, du kan fort få deg en låtskrivervenn for livet.

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: The Crates – B-Sides
Neste artikkelJames Carothers – Relapse
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here