Denne uken kan vi by alle våre lesere på en eksklusiv forhåndslytt til debutalbumet til Madison Lewis fra Kentucky. Back to the Blue har offisiell releasedag 22. september, men du kan høre hele plata her hos oss allerede nå. 

Back to the Blue er første utgivelse fra den bare 14 år gamle Madison Lewis, en fremadstormende og uavhengig americanaartist som tross sin unge alder gjør alt selv. På albumet har Madison har fått med seg en solid gjeng med erfarne karer med produsent og gitarist Ken Holbrook som den aller viktigste for plata, men med legendarisk bassist Todd Phillips som nok den mest meritterte. 

Madison kommer fra London, Kentucky og blomstrer i kjølvannet av andre suksessartister fra The Bluegrass State med Sturgill Simpson som den aller største for tiden. Hun har vokst opp et sted der hun har blitt påvirket av musikk i fra tidlige barneår, noe som gjenspeiles i låtene på albumet. Madison feier all tvil rundt alder til side når hun forteller sine historier rundt vanskelige tema som både angst og mobbing.  

Hun komponerer sine egne låter, skriver historiene og tekstene selv og hun har allerede rukket å opptre på noen av de mer kjente scenene i statene, som f.eks Eddie’s Attic og Bluebird Cafe. Hun synger selvsagt selv og måten hun synger på er både kraftfull og voksent, hun har en god porsjon sjel i stemmen sin, selv om vi noen ganger hører den sjarmerende klangen av barnestemmen fra henne. Madison Lewis er på ingen måte ferdig utviklet som artist, hun har akkurat startet, men dette er en ung dame som er ekstremt talentfull og musikalsk intelligent for alderen, og en som vi tror det blir svært interessant å følge i årene fremover. 

“After listening to the final mixes of this project, I had the realization that I was listening to the beginning of a something really special – a cross between Joni Mitchell and John Prine. The level of musical sophistication that Madison possesses at the ripe old age of 14 is just plain baffling. 30 years as a professional musician have not prepared me for my encounter with her…” – Ken Holbrook

Kjøp albumet på iTunes – Madison Lewis – Back to the Blue  

Forrige artikkelSpilleliste – September 2017
Neste artikkelFredagsvideo: Becca Mancari – Golden
Jan Eiesland
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here