Denne ukens Platebunke er langt større enn forrige fredag sin, den bunken havnet på årets aller mest hellige dag og da hadde vi bare Sam Outlaw og Chris Shiflett på listen. Rune tok for seg Sam Outlaw sin ypperlige Tenderheart for noen dager siden og i dag tar vi med Shiflett sin West Coast Town i Platebunken.

CHRIS SHIFLETT – WEST COAST TOWN

chris shiflett west coastShiflett er nok kjent for de aller fleste som gitarist i bandet Foo Fighters, men han har også en podcast som stadig flere får øynene opp for. I podcasten “Walking The Floor” snakker Shiflett med de aller mest interessante låtskriverne og artistene innen americana og country siden av musikkbransjen. Nå sist har blant annet Sam Outlaw og Rodney Crowell vært gjester.

Nettopp denne siden av bransjen er Shifletts store lidenskap og selv har han holdt det gående, nærmest på hobbybasis, i flere år med å holde konserter og gi ut musikk i eget navn. Nokså fjernt fra Foo Fighters sporet og veldig mye tettere på en slags Bakersfield country mikset med klassisk låtskriving slik vi kjenner fra Nashville’ sitt brede americana miljø.

West Coast Town rocker og ruller og twanger seg gjennom ti låter og det er helt på det rene at både låtmateriale og tanken bak dette albumet har vært mer gjennomarbeidet og tydelig enn tidligere. Men, det er også umulig å ikke takke produsenten for at denne platen har blitt som den har blitt. Shiflett har i senere tid blitt gode venner med Dave Cobb og selvsagt er det han som produserer, i tillegg til å spille akustisk gitar og stille med nesten hele Southern Family bandet i studio.

Noen låter skiller seg selvsagt ut, “Goodnight Little Rock” og “Blow Out The Candles” er umiddelbare favoritter, men det handler om feelgood rockin’ americana music hele veien. Gitarene er i fokus og man hører tydelig at inspirasjonen til Shiflett kommer fra en blanding av band som Social Distortion og Uncle Tupelo. 

SPOTIFY

 
PETER BRADLEY ADAMS – A FACE LIKE MINE

peter bradley adamsAdams kommer opprinnelig fra Birmingham, Alabama, men har selvsagt flyttet til Nashville og gir nå ut sin musikk på det uavhengige selskapet Tone Tree Music. Jeg oppdaget Adams sommeren 2011, da var han aktuell med albumet Between Us og jeg fant plass til en melodi på spillelisten for juni måned det året. 

Adams har alltid vært en garantist for nedstemte og vakre melodier og han slipper ikke det sporet denne gangen heller. På hans sjette album finner vi ni ypperlige låter som utgjør A Face Like Mine. Med svært enkel instrumentering og heller ved hjelp av sin varme stemme og følelsesladede harmonier, skaper Adams musikalske atmosfærer som man vil kunne drømme seg langt bort i. 

Aller best er han kanskje på låtene “Good Man”, “Lorraine” og “Stay For A While”, men hele pakken bør sjekkes ut nærmere. Folk’ish, stemningsfull og romantisk musikk, akkurat slik man trenger det noen ganger.

SPOTIFY

 
UKENS NYE PLATER 21. APRIL

Joseph Huber – The Suffering Stage
Angaleena Presley – Wrangled
Ray Davies – Americana
Matthew Logan Vasquez – Does What He Wants
Jason Eady – Jason Eady
Hannah Aldridge – Gold Rush
Benedicte Brænden – Blood On Your Hands
Robyn Hitchcock – Robyn Hitchcock
Ron Sexsmith – The Last Rider
Lillie Mae – Forever and Then Some

 

Forrige artikkelHannah Aldridge – Gold Rush
Neste artikkelHannah Aldridge – Gold Rush
Jan Eiesland
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here