Serien med plater som glapp i 2016 fortsetter, og på pcen min har jeg hatt en fane i Chrome med soundclouden til denne platen liggende siden i fjor sommer. Som en konstant påminnelse om at dette må opp og frem i lyset. 

For Michelle Rivers fra Eureka, Tennessee har laget en sjarmerende godbit tuftet på old timey country/bluegrass, innspilt med akustiske instrumenter – og kjemisk fritt for trommer.

Michelle Rivers Band 4Mange av låtene handler om friluftsliv, fjell, natur og de store, åpne slettene. Og det låter også slik. Du kan formelig høre vinden suste gjennom fjellene, en hauk som skriker i det fjerne – og en ugle som tuter før det rasler i løvet når en hjort sniker seg sakte forbi. 

Platen er spekket med deilige banjoer, sprettene mandoliner og lengtende feler. Og vokalen til Michelle Rivers er varm og distinkt. 

Michelle Rivers Band 3Materialet er stort sett gjennomført sterkt, og som sagt er natur og opplevelser et tilbakevennende tema – men kjærlighet er selvsagt en faktor som spiller inn, og spesielt kjærlighetssangen til ektemannen Sean Tribble (som også spiller på platen) som har fått tittelen “Sean’s Song” er kraftfull og flott. 

Spretne dansbare låter som f.eks “On My Side” kombinerer en god tekst om å krangle om regningene med en spenstig banjo og formelig tvinger igang dansefoten.

Favorittene mine er nok den klassiske countryballaden “All We Have Is Time”, “Parking Garage” og naturhyllesten “Colorado”, men hele platen er vel verdt å sjekke ut.

Du kan kjøpe den hos Michelle Rivers.

Forrige artikkelFredagsvideo: Robbie Fulks – Let’s Kill Saturday Night
Neste artikkelThe Sadies – Northern Passages
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here