Det finnes fortsatt noen band der ute som spiller musikk som kategoriseres som Alt. Country. Fire Mountain fra Birmingham, Alabama er ett av dem. Off The Dust fra 2011 og All Dies Down fra 2014 er spekket med godlåter, og Fire Mountain jobber for tiden med nytt album. I den prosessen satt frontmann Perry Brown plutselig med et knippe låter som passet sammen, men ikke som en Fire Mountain-plate.

Perry Brown - Become My BloodHva gjør man da? Samler låtene, spiller dem inn og slipper en svimlende god soloplate. Become My Blood låter som de rolige låtene fra Off The Dust, som Ryan Adams før han ble intetsigende og tom, som Richmond Fontaine på deres mest drømmende. Som en avslappende drøm. Som Perry Brown. Som vakker musikk. Platen slippes på This Is American Music, og har allerede før den er ute fått et godt buzz der borte i sambandsstatene.  Det lover godt for både Brown, This Is American Music og den kommende Fire Mountain.

Fra den nydelige åpningslåten «Stable Love» åpner med et behersket piano, til platen toner ut med «J. Street», så er det kjærlighet som er tema. Kjærlighet til mennesker, kjærlighet til livet, og observasjoner rundt livet omkring.

Og som han sier i åpningslåten, som er en kjærlighetserklæring til den helt vanlige hverdagen:

What’s wrong with a stable love?

Og derfra går vi inn og ut i situasjoner fra livet sammen med Perry Brown. Han er en generøs guide, og deler av sitt eget liv, sine egne følelser og sine innerste tanker. Perry Brown virker også å ha et stort hjerte, med omtanke for sine kjære. Linjen «I’ll never leave you crying by yourself» fra «Closer Than I Appear» kan tyde på det.

Kjærlighet trygg som grunnfjellet kan føre med seg gode tekster, men det blir jo gjerne litt mer intenst og kraftfullt idet kjærligheten enten tar slutt eller ikke blir gjengjeldt.

«The One You Need» utforsker det faktum at jeg-personen i teksten virker å trenge sin utkårede (om det er gjensidig vites ikke) mer enn motparten trenger ham. Og i «Become My Blood» går han enda dypere inn i materien, og leter etter en dypere og sterkere kobling til kjærligheten.

Livet som passerer mens vi ikke helt følger med er konstant tilstede i tekstene til Brown. «Passing Days» er en glitrende tekst som prøver å skrelle noen lag av den løken som livet ofte kan være, for å finne ut om det er noe mer å hente lengre inne. Konklusjonen er at uten et fast anker, så er det vanskelig å holde ut…

I cling to you,
in these passing days

Rockeren «Too Tough» tar seg av de heftige gitartonene på albumet, før det toner ut på samme måte som det åpnet – med respektfulle pianotoner i «J. Street» – og en fundering rundt hverdagen slik den har blitt, og kunne vært – og det faktum at det går ann å være tilfreds i sin egen tilværelse.

Become My Blood har enkelt sagt blitt en vakker plate. Den har tekster som er tankevekkende, og melodier som flyter avgårde. Hele platen føles som en varm, deilig dundyne på en kald vinterdag. En stabil følgesvenn i en kaotisk hverdag, der lytteren og Perry Brown sammen går ut i verden for å finne ut av ting – og ender opp med å finne ut at det går greit. Det går faktisk greit.

Kjøpes digitalt eller på kompaktplate på Browns Bandcamp. Eller sjekkes på Spotify.

 

SHARE
Forrige artikkelSpilleliste – Januar 2017
Neste artikkelRoger Græsberg & Foreningen – Triste Sanger og Vals
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here