Det er virkelig helt supert at våre svenske venner i kvalitetslabelen Rootsy har tatt på seg bryet med å gi ut denne gjengens andre plate. Lonestar State of Mind er sannsynligvis den tøffeste og mest reale countryplata vi har hørt her i kongeriket, og attpåtil er den rotekte norsk. Liker du Waylon Jennings og for eksempel Whitey Morgan så er det bare å kaste seg over denne plata. Jeg føler dette er en type countryplate vi har savnet her på berget. Vel, nå er den servert.

Bak aliaset Bo Outlaw skjuler det helnorske navnet Bjørn Flaaseth seg med en sterk stemme som kler musikken godt. Men han har også et stødig band med seg. Her er det milevis med steelgitar på de riktige stedene, og en countrybeat som nesten gir en lyst til å utdanne seg til trailersjåfør. Tenk å rulle rundt med varer i kongeriket og høre på såpass tøff musikk. Det hadde vært noe. På platen har de hjelp av trommisen Jeff Hale som var fast trommeslager for Waylon Jennings. Hale er også medkomponist på platens nest siste spor «Viking Cowboy».

Platen er selvfølgelig innspilt i Nashville. Jim Lightman likte veldig godt det han hørte, og lot hedmarkingene få disponere studioet Berry Hill så lenge de ville. Det betyr at gutta satte spor. På en positiv måte vil jeg si at denne plata har alle de riktige klisjeene på plass, og det er neimen ikke merkelig at dette bandet har masse spillejobber, og at noen av dem er i USA. Platen er nærmest en lærebok på hvordan pur ekte og ærlig country skal låte. Denne kommer jeg til å høre mye i sommer. Det er jeg sikker på.

Kjøpes digitalt og/eller på CD på Bandcamp.

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: The Cactus Blossoms – Stoplight Kisses
Neste artikkelBergenfest 2016 – våre anbefalinger
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here