Amy Helm – datter av ikke helt ukjente Levon Helm (som også rakk å bidra på skiva før han la fra seg trommestikkene for godt), er slett ikke noe ubeskrevet noteark men almanakken viste til slutt sommer 2015 før hun debuterte som soloartist med langspilleren Didn’t It Rain. Plata skulle egentlig vært ute en god del tidligere, men etter å ha opplevd at låtene fikk et nytt uttrykk av å fremføres live bar det tilbake i studio for å spille inn drøyt halve albumet på nytt – og det ferdige produktet har så absolutt vært verdt å vente på.

Amy Helm serverer en vital og engasjerende miks av country og gospel ispedd funky basslinjer og spennende rytmer – og ikke minst, dama s-y-n-g-e-r!  Da snakker vi ikke sånn moderne sjekk alle notene jeg klarer å lire av meg på kortest mulig tid synging, men uanstrengt, inderlig og fullstendig henrivende, rett og slett en fryd å høre!

frontAlbumet består av et dusin låter som spenner fra tittellåtas heftige gospelflørt krydret med skranglete trommer, sursøt gitar og en basslinje som spretter lekent under det hele, via den døsige og fortryllende “Deep Water” til rockabillydrivet som gir “Heat Lightning” et uimotståelig preg av Sun Studios anno 1955. Innimellom disse får du høre salige pappa Helm telle takten med malmfull røst og ta hånd om trommestikkene på “Spend Our Last Dime”, og ikke minst får du en himmelsk dose vellyd i form av “Rescue Me” som er verdt inngangsbilletten alene med sitt deilige lavmælte komp og Amys uimotståelige vokal som gir ørene gåsehud av fryd.

Min dom blir to fornøyde tomler opp for Didn’t It Rain som rett og slett er en skive smekkfull av spilleglede som gir lytteglede i bøtter og spann.

Skiva kan du få tak i på følgende steder:

Platekompaniet

iTunes

Jeg runder av med noen videoer som burde overbevise de fleste om frøken Helms kvaliteter.

Didn’t It Rain

Rescue Me

Good News

Deep Water

Forrige artikkelDarrell Scott – Coucheville Sessions
Neste artikkelThe Late Great – Songs From the 21st Century
Født i feil tid i feil land men forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen. Vidtfavnende ører hva musikk angår, i cd hylla finner du alt fra lavmælt Americana via reinspikka pop til ymse metal sjangre. Fikler litt med design, videoredigering og annet kunstnerisk på fritiden. Topp 3 på spillelista: Bronsen går til Chris Isaak, sølvet går til Bob Walkenhorst/The Rainmakers og gullet legges beslag på av Kongen - Elvis Presley.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here