Stovepipe Stover – Love in the Time of Satanic Panic Ch.1. (EP)

“One Halloween night in 1986, a bunch of kids fell in love.
Their parents blamed the devil.
Here are their stories.”

Med den introen, og ikke minst tittelen på EP’en, er det vel klin umulig å ikke bli en aldri så liten smule nysjerrig på hva i all verden dette handler om. Først og fremst handler det om at det dukker opp en flott EP på radaren, fra en artist som har låtskriving og spillejobber som et levebrød, men som trolig aldri vil se toppen av noen hit- eller salgslister. Sannsynligheten for at Justin Stover alias Stovepipe Stover vekker veldig oppmerksomhet blant bloggens lesere er også trolig ganske minimal. Men det er allikevel nødvendig å skrive om ukjent artister som Justin, mange der ute jakter på musikk fra nye talenter og skjulte perler som ingen andre har hørt om, og Stovepipe Stover har absolutt noe bra på gang her.

Justin Stover er ingen nybegynner i bransjen, han har fem album bak seg siden starten i 2003. Veldig ofte opptrer Stover som et tradisjonelt one-man band på konserter, mens han på denne utgivelsen har han hatt hjelp av andre musikere i studio. Love In The Time of Satanic Panic er første kapittel av en trilogi av ep’er som henger sammen og som kommer fortløpende utover 2016. Første kapittel kom allerede i januar i år. Trilogien er en hyllest til 80-tallets magiske filmunivers for ungdom med både horror og typiske teenflicks som bakteppe for låtene. Det handler om å skremme og å bli skremt. Det handler om ungdommelige behov og lyster. Det handler om hva livet på den tiden kunne bestå av, slik som dette eksempelet her i fra avslutningssporet «Evicted From A Haunted House on Halloween».

There’s never an evening that I don’t spend remembering our nights long ago
Your skeleton stalkings hang on the corner of my bed
The flickering candle, the OUIJA board covered with your underwear
As serpents and spirits cast their spells above our heads

Justin-Stovepipe-Stover-Love-in-the-Time-of-Satanic-Panic-ch-1-04-Iggy-Pop-Cassette-mp3-image

Ep’en inneholder fem gnistrende gode melodier fra en ekte original singer-songwriter, musikalsk er dette, akkurat som tekstene, en spark i retning av 80-tallet og amerikansk rock og heartland rock. Litt New Jersey, litt americana, litt av alt. Stover kroner det hele med sine direkte tekster, han legger ikke skjul på at ungdom og foreldre nok aldri har hatt et høyere konfliktnivå, og stått lengre fra hverandre i mange saker enn akkurat dette tiåret, og han driter loddrett i om han forteller sannheten om hvordan livet var på den tiden. Som her i fra «The Years Ahead Uf Us»,

I’ll pick up my new girlfriend tomorrow evening
We’ll kiss in the darkness of the cinema screen
and slip my hands, my fingers underneath her dress

No, I don’t give a damn if the audience is
Bothered by our laughter, by us stupid kids
I wanna take her with me into the years ahead

På Stovers Bandcamp-side får du selvsagt kjøpt denne EP’en digitalt og du kan også bestille den som fysisk format, da som cd. I tillegg tilbyr Stover at du kan laste ned hele katalogen hans for noen få dollars. Eller du kan abonnere på alt Stover utgir, det koster $15 i året og da får du varsel på epost når noe er klart for nedlasting. Genialt enkelt! Noe flere artister burde vurdere. Anbefales på det aller varmeste, ikke bare får du fatt i noen utgivelser som ikke mange andre har og som i tillegg er veldig bra, og ikke minst går pengene rett i lomma på mannen som har fortjent de.

Helt til slutt, la oss likeså godt høre Stover gjøre sin one-man band cover av «Kickstart My Heart» av Mötley Crüe, så er det liksom ingen tvil om at dette må sjekkes ut litt nærmere. Galskap og originalitet og ekte glede, alt i en pakke.

Stovepipe Stover FacebookBandcamp

 

SHARE
Forrige artikkelVideo: Asbjørn Ribe – Blomstre sent
Neste artikkelBrad Armstrong – Empire
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here