Uncle Lucius snart klar for Europa

Det er ikke så ofte vi får besøk på denne kanten av jordkloden av band med full besetning innen “våre” sjangere. Rootsy har imidlertid gjort en kjempejobb ved flere anledninger for at også vi sulteforede nordboere også skal få vår dose med americanamusikk i sitt rette element, nemlig fra en scene med fullt band.

Deadman, Statesboro Revue og The Band of Heathens er blant noen av bandene som har turnert her med stor suksess i Norge og Sverige de siste årene. Nå har Texas-bandet Uncle Lucious nappet på kroken til Rootsy og turnèen starter i Sverige 29. januar. I løpet av de ni neste dagene skal bandet innom like mange steder, og til Oslo, og Crossroad Club, svinger bandet innom tirsdag den 2.februar. Anbefaler på det sterkeste å ta turen dit, det kan bli svært lenge til denne muligheten dukker opp igjen.

Uncle Lucius har en stor og etablert fanskare hjemme i USA og er blant de større navnene innen southern roots rock, men er nok ikke så godt kjent blant publikum her i Europa foreløpig. Denne turnèen kan imidlertid endre en del på det. Bandet har gitt ut fire solide album siden starten for over ti år siden. Deres siste album kom ut på egen label i juni i 2015, men har foreløpig ikke blitt gjort tilgjengelig i Europa. Det blir det heldigvis forandringer på nå, The Light, som albumet heter, er ute over hele kontinentet på fredag 22.januar.

Bandets kombinasjon av sterke fortellinger og fengende låter vil garantert treffe blink hos store deler av et kresent nordisk americanapublikum. Bandets største hit, “Keep The Wolves Away”, er blitt spilt over en million ganger på YouTube og er en god start inn i bandets musikk om man ikke kjenner til de fra tidligere. Sjekk også ut låten “Don’t Own The Right” fra det kommende albumet The Light.

Rootsy Live

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here