Livet som frivillig plateanmelder med egen blogg er aldri kjedelig. Av og til synes jeg synd på rosabloggere som bare får tilsendt hår- og sminkeprodukter, og dermed går glipp av 7″ vinylsingler med Finsk tundra-americana.

For det var nettopp det som ploppet ned i postkassen min etter en kjapp mailutveksling med Geir hos Dull City Records, som lurte på om nettopp Finsk tundra-americana kunne være av interesse. Og kall meg gjerne A4 og småborgerlig, men jeg har et såpass dypt og inderlig kjærlighetsforhold overfor brødrene Aki og Mika Kaurismäki at jeg automatisk hopper på hvis noe oppgis å være finsk. Den gang jeg var lovbryter og hadde et par Kameleoner på soverommet mitt, så fikk de navnene Aki og Mika Kaurismäki. (Det var to gutter, og de bodde selvsagt i hvert sitt terrarie. Alvorlig talt, jeg er ikke helt amatør).

Tilbake til saken. Geir sendte over en single med bandet Riitaoja. Den er gitt ut på det jeg nå forstår er et legendarisk lite plateselskap i Vadsø; Dull City Records – som de siste 20 årene har gitt ut vinylsingler i ny og né. Garasjerock har vært hovedfokus, og som Hr. Dull selv sier på Facebook: Mange år med mye moro og tapte penger.

Singelen fant plass på platespilleren, og dette er akkurat så utrolig steinhakkandes tøft som jeg hadde håpet. Jeg innrømmer glatt at jeg ikke fortstår en pøkk av hva de synger om, men jeg har lært av Jørn Christensen (Hei Jørn! Se, jeg hørte etter!) at musikk ikke bare handler om tekstene. Musikken, og ikke minst det finske språket, gir deg likevel følelsen av at det er er seriøse greier de synger om, og at du gjør smart i å høre etter!

Jeg rett og slett digger dette her! Du kan besøke Dull City Records på Facebook (send Geir en melding via siden for å kjøpe platen). Besøk Riitaoja på Facebook. Kjøp LPen deres, CDen deres eller og sjutommeren hos finske Svart.

Og så kan du selvfølgelig få høre begge låtene på sjutommeren her…

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/18985526″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

Og som en liten bonus; her er en hel haug låter som  Dull City Records har utgitt opp gjennom årene:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/14790194″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

Forrige artikkelSpilleliste Februar 2014
Neste artikkelSusan Cattaneo – Haunted Heart
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here