Den skotske hedersmann og låtskriver par excellence har vært alvorlig kreftsyk og det er med sorg å melde at han i går forlot oss, til fordel for The Great Gig In The Sky, hvor han nå han slår seg sammen med et etterhvert stjernespekket band i det hinsidige.

Jackie Leven er en tragisk oversett låtskriver, som flere ganger har gjestet Norge og har et hengivent publikum her i landet.

For min egen del så ble jeg oppmerksom på Leven gjennom Ian Rankins «Rebus»-bøker, der Inspector Rebus stadig fremhever Leven som noe av det beste som Skottland har produsert. De to har også laget en plate sammen, kalt «Jackie Leven Said».

Helt siden karrieren startet med platen «Control» under navnet «John St. Field» i 1975 og deretter som låtskriver i det punk-influerte «Doll by Doll» så har Leven etterhvert gitt ut nærmere et 40-talls plater som soloartist, enten kommersielle utgivelser eller liveplater utgitt eksklusivt for en meget hengiven fanklubb.

Leven døde i går kveld, den 14. november klokken 20 på kvelden.

Musikkbloggen hyller en stor låtskriver med en liten video på en ellers trist dag.

Edit: Les en knakandes god artikkel som oppsummerer litt av det Jackie Leven var hos The Arts Desk

Hør et fantastisk intervju og en enda mer fantastisk låt; «Empty In Soho Square»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
SHARE
Forrige artikkelKickstart American Aquariums nye plate
Neste artikkelIsrael Nash Gripka – Barn Doors and Concrete Floors
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here