Travis-Linville-UpAhead_CoverTravis Linville fra Oklahoma er mest kjent som bandmedlem i bandet til Hayes Carll, men har også jobbed med Ryan Bingham og Parker Millsap. 

Jeg har hørt denne platen en del ganger nå, og har hatt en nagende følelse av at dette minner meg om noe – og plutselig slo det meg: denne plata føles som det uekte barnet til Paul Simons Hearts & Bones og Robbie Robertsons majestetiske Storyville

Stemmen til Linville er stor. Virkelig behagelig å lytte til, og rett og slett en av de aller beste stemmene i bransjen.  Selv spiller han alt av gitarer, lap steel, pedal steel, mandolin OG drobro på denne platen – i tillegg til vokalinnsatsen. Med seg har han David Leach (John Fullbright) på ståbass , Matt Duckworth (Flaming Lips, Miley Cyrus) og Mike Meadows (Kris
Kristofferson, Willie Nelson) samt Ryan Jones (Oklahoma Opry) på tangenter. 

De gikk i studio for å jobbe med låter Linville selv omtaler som «delvis ferdige» og «roadmaps to songs». Der spilte de inn låter egentlig ingen av dem kunne, og resultatet er en rolig, nedstrippet og tidvis meget vakker plate.

Låter som «Flowers in Your Hair» og «Wishes» vil bli stående igjen som noen av årets aller sterkeste, der særlig teksten på «Wishes» er kraftfull og funderende på en måte som gjør at du blir sittende og sende en ekstra tanke til folk du tidligere har hatt i livet ditt.

Lydmessig så kan dette sikkert klassifiseres som «Roots». Noe låter som Paul Simon, noen ganger er det altså Robbie Robertson – særlig i tittelsporet «Up Ahead», andre ganger kan man sverge på at det er hentet fra en Merle Haggard-plate, og så er det et snev av litt jazz og kanskje litt vintage Sinatra og Dylans Tempest-plate. Men det blir aldri springende, bare spenstig og lekent. Og hele veien er det den enorme stemmen til Linville som tar fokus. Den har en dybde og en erfaring som gjør at du kan lytte i dagesvis uten å gå lei. 

Det er ingen direkte svake låter her, men et par av dem bærer preg av å ha vært et temmelig hullete kart når de startet, og kanskje ikke fått all den TLC resten har. Hadde alt holdt et nivå som de tre nevnte, så hadde denne snust på en pallplass når årets album skal telles opp.

Sjekk ut Travis på Facebook og nett. Kjøp platen hos Amazon (vinyl/cd). Sjekk den ut på Spotify. Kjøp på iTunes.

SHARE
Forrige artikkelJames McMurtry & The Heartless Bastards Live At Buckleys!
Neste artikkelJP Harris & Chance McCoy i Norge
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here