Hva om vi starter 2017 med litt trombone, trekkspill og banjo? Skeptisk, sier du? Ikke etter å ha hørt dette bandet fra flatbygdene på Hedemarken…

På tampen av 2016 slapp bandet Cacadou den 6-spors EPen Cold Cuts. En svigende liten godbit som er som skapt for en dansefot tynget av julemat. Tekstene til Cacadou har kanskje ikke brådypet til John Moreland, men alle tekstene holder et respektabelt nivå – og det som tekstnerder kan føle mangler tar de igjen i fullt monn i melodier, stemning og musikalsk nivå.

Cacadou Cold Cuts coverCacadou forteller selv:  “Cacadou har som sagt spilt sammen siden 2001, og siden vi er to brødrepar pluss en trommis har vi kjent hverandre siden lenge før dette. Og det er tydelig at de er glade i å utfordre seg selv musikalsk; “når vi spiller live er det tre ulike banjoer (med henholdsvis 4, 5 og 8 strenger) som må med, i tillegg til ulike varianter av gitarer, orgel, klarinett, trombone, trompet, trekkspill, og litt til. Vi mener dette tilfører dynamikk til våre liveopptredener, og har gjort vårt beste for å gjenskape dette i studio. “

 

Studioet de snakker om er legendariske Athletic Sound i Halden, og Cacadou har endt opp med en plate som har mye til felles med f.eks Calexico – der de henter inspirasjon fra forskjellige musikalske kilder og særlig rytmer fra sørligere breddegrader enn kalde Norge. Det er mye ørkenlandskap i melodiene, med saftige gitarsoloer og orgelbrus som hensetter oss til tørre, dystre småbyer på grensen til Mexico. Og som nevnt flettes det inn både trombone, trekkspill og banjoer på utsøkt vis.

Navnet “Cacadou” gir jo assosiasjoner til kakaduer, men hva ordet faktisk betyr skal jeg ikke begi meg ut på gjetninger rundt. Nå er ikke kakaduer den mest fargerike papegøyearten, men musikken til Cacadou er i hvertfall fargerik så det holder. De har tre tidligere plater på samvittigheten, så her er det bare å dykke ned i mangfoldig og inspirert band.

Skal man dømme etter musikken, noen YouTube-videoer og rapporter på nett – så er dette bandet et veritabelt fyrverkeri live som det er vel verdt å sjekke ut.

Forrige artikkelTakk for i år!
Neste artikkelBonnie Whitmore – Fuck With Sad Girls
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here