Platebunken har ikke blitt mindre i løpet av høsten, og tilsiget bremser vel ikke før juleplatene overtar markedet om en måneds tid. Og da er det vel både tid til å høre gjennom ting man har gått glipp av, samtidig som årsoppsummeringene skal skrives.

I dag setter vi fokus på Wess Floyd og Molly Thomas, som hver for seg har laget to plater som fortjener din oppmerksomhet.

Wess Floyd – “Foxhole Confessions”

Jeg liker virkelig denne platen!  Wess Floyd har rett og slett laget en utrolig forfriskende god plate som er et sted mellom nyere Drive-By Truckers, American Aquarium og Bruce Springsteen med en saftig dæsj av vintage Rolling Stones. Her er det inspirasjon fra ekte amerikansk rock som Tom Petty og Georgia Satellites, og platen er rett og slett en fryd å lytte til.

Låtene er små, intrikate historier om livet, kjærligheten og tider hvor ingen av delene går spesielt bra.

Wess Floyd synger steikandes godt, han skriver herlige låter – og bandet The Daisycutters låter som en veritabel kule. Her er det fete gitarer og fengende refrenger med akkurat den rette koringen som kicker rockefoten i overdrive.

Skal man dømme etter videoene på YouTube så er dette også en opplevelse live.

Høydepunktene står rett og slett i kø på denne platen, men “Record Player”, “Hot Headed Rebels”, “Mercy To Me” og de nydelige “Beautiful Mess” og “Mermaid Avenue Rendevouz” satt kjapt i øret.

Marerittet han skisserer i “Record Player” er jo noe enhver platesamler kan kjenne seg igjen i, og her nevner han jo blant annet Tom Pettys “Damn The Torpedoes”.

I’m on the run, the highway is my home.
“Damn The Torpedoes spinnin’ on the turntable,
back when rock’n’roll didn’t require a lable
Just blood, sweat, spit and… attitude.
Someone stole my record player
It was all I had to get me over you

Høydepunktet er nok likevel låten “George A. Romero”, der linjen “George A. Romero can raise the dead” allerede er en klassiker i min bok, og den bør jo passe godt nå som Zombie-filmer, -serier og -spill er hot shit.

Anbefales på det sterkeste!

Platen kjøper du på CDBaby

Hør “George A. Romero”:
[media id=477 width=650 height=20]

Molly Thomas – “Make Everything Bright”

Dette er en snodig plate, der jeg liker i gjennomsnitt annenhver låt. Samtidig liker jeg de låtene så forbasket bra at platen fortjener litt oppmerksomhet.

Den første låten “The Opportunist” satt ikke i øret for min del, selv om den har en god tekst – så jeg var litt skeptisk når neste låt startet opp. Men den gjorde da mine fordommer til skamme, for “35’s Got You Down” er ikke bare platens beste spor, men en av årets beste låter.

Her oser det Lucinda Williams anno “Car Wheels..” og det er jo alt annet enn negativt.

En annen låt som må nevnes er “Leavin’ In My Blood”, som er en saftig countryrocker som gir deg håpet tilbake for countrysjangeren. Når hun så følger opp med en låt som David Lynch ville drept for å få bruke i “Blue Velvet”, så lever plata virkelig. Hadde noen sagt at “Make Everything Bright” var en cover av en obskur Roy Orbison låt så hadde hverken jeg eller David Lynch protestert.

Jeg sliter litt med å beskrive musikken, som er en slags americana, rock, folk hybrid med inspirasjon fra artister som Lucinda og Patty Griffin – men samtidig er det veldig feil å sammenligne dette med kvinnelige stemmer bare fordi Molly er av samme kjønn. For dette har vel så mye elementer fra den ofte mer maskuline Singer/Songwriter tradisjonen, uten at det er akkurat det heller.

Vi skal ikke bruke for mye tid på å finne en bås der dette kan passe, Molly Thomas har tatt de valgene hun har tatt av en grunn – og det kan være at hun slettes ikke vil havne i noen spesiell bås. Samtidig er det også en svakhet ved platen, den virker å mangle en rød tråd, eller i hvertfall en helt klar plan for hvordan hun ønsker å låte.

Men så har man da de låtene som virkelig fenger meg, som veier opp for de svakere øyeblikkene på platen. Og forutsatt et litt strammere fokus, og en produsent som har et overordnet mål for platen så tror jeg det neste forsøket fra Molly Thomas vil bli en innertier…

Kjøp plata hos Molly Thomas.

Hør “Leavin’ In My Blood”:
[media id=472 width=650 height=20]

Molly Thomas er på Norgesturné denne uken, her er datoene for de som vil bli bedre kjent med musikken hennes:

4/11 Musikkhuset, Haugesund
5/11 Event – Statoil, Haugesund
6/11 Privat event, Oslo, Norway
7/11 Buckleys, Oslo
8/11 Bonanaza, Oslo
9/11 Credo, Trondheim
12/11 Cafe Tid, Hagan, Nittedal

Forrige artikkelEgil Olsen Show – Kvarteret, Bergen – 29.10.2011
Neste artikkelRod Picott – Welding Burns
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here