Idag har jeg bursdag. Og jeg feirer ganske enkelt meg selv ved å lage en artikkel til meg selv som samler et knippe av noen av mine favoritter fra inn- og utland.

Denne posten ble så uhorvelig lang at jeg har delt den i to. En med norske band, og en med utenlandske band. Så bare heng med og få med deg noen av mine favorittvideoer…

Først ute er hovedårsaken til at jeg i sin tid flyttet til Bergen, landets beste band; De Musikalske Dvergene.

Her i det som for meg er klassisk line-up, livet fra Madam Felle i 2004 – komplett med trommesolo fra Verdens Beste Trommis; Karsten “Kassa” Olsen.

De Musikalske Dvergene – “Ved siden av kjøkkenbordet”:
[media id=439 width=650 height=418]

Og når vi først er inne på Kassa Olsen, her er hans fantastiske band “Oxygen”. Trolig landets eneste band som har en syngende trommeslager med kols.
Det skulle man ikke tro når man ser dette stjernelaget, som består av Karsten “Kassa” Olsen på vokal og trommer, Arne “Brokenshoulder” Grønhaug på gitar og vokal, Espen Lothe Hareid på gitar, Oddvar Rørtveit på gitar og den eminente solobassisten Geir Rognø. Jan Gunnar Bortheim er også med i Oxygen, men var ikke tilstede denne dagen.

Opptaket er fra nanofestivalen Backyard Barbeque Festival, sommeren 2011.

Oxygen – “Jungle To The Zoo”:
[media id=440 width=650 height=418]

Et av mine andre favorittband her i byen er selvsagt ORBO & The Longshots, og her er en låt fra deres nyeste skive.

ORBO & The Longshots – “High Grass Dog”:
[media id=441 width=650 height=418]

Det har kommet veldig mange gode band fra Bergen, og det andre bandet som virkelig fenget meg etter at jeg oppdaget Dvergene var Pompel & The Pilts. I fjor var jeg så heldig å få filmet en opptreden på Dvergenes 30 års jubileum, der vokalist Piddi Fjeldstad backes av Havarikommisjonen. De gjorde blant annet min favoritt Pompel-låt som jeg nå deler her.

Piddi & Havarikommisjonen – “Gnist”:
[media id=442 width=650 height=418]

Mine gode venner i The Margarets. Fantastiske The Margarets. The Margarets som har gitt meg noen av mine aller beste musikalske og personlige minner.

Og her er den beste låta deres, “How Can Someone With Such Beautiful Legs, Get Feet So Cold”:
[media id=262 width=650 height=418]

Hakan Markussen er intet annet enn selvsagt, her med en av de aller beste låtene jeg vet om. (Denne kan du også laste ned i serien Øresnop. Sjekk høyre kolonne)

Hakan – “Where I Usually Go”:
[media id=451 width=650 height=418]

Egil Olsen må også få plass, og fra hans siste plate “keep movin – keep dreamin” har jeg plukket ut en glitrende låt.

Egil Olsen – “she and him (and i)”:
[media id=265 width=650 height=418]

En liten snutt fra Bretteville, som omsider gjorde comeback i år… en av mine all time favorittlåter her: “Big Time”:
[media id=454 width=650 height=418]

Vibeke Saugestad må jeg for all del ikke glemme, her fra mitt første møte med den fantastiske stemmen til norges beste kvinnelige vokalist.

Weld – “Crown Imperial Song”:
[media id=455 width=650 height=418]

Og når vi først har Vibeke med, så tar vi med Jørn Christensen også – og det fantastiske Thinkerbell-prosjektet.

Thinkerbell – “Summer Day”:
[media id=456 width=650 height=418]

Og hvis Jørn Christensen først skal være med, så skal jaggu Young Neils være med…

[media id=457 width=650 height=418]

Forrige artikkelLiveplate fra Egil Olsen
Neste artikkelTom Russell – Mesabi
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here