David Luning – Just Drop On By

 

David Luning er utdannet fra Berklee College Of Music, der han tok hovedfag i filmmusikk. Noe som også har medført at musikken hans har blitt brukt i en rekke mindre filmer i USA. Han har jobbet litt som skuespiller, vært medlem i en salsa-trupp, og vært juniorinstruktør i selskapsdans. Vi snakker altså om en mann med mange talenter. Heldigvis er ett av hans talenter låtskriving. For David Luning skriver fengende melodier, og følger opp med gode tekster.

 

Han er temmelig godt plassert i et Americanalandskap, og skriver om livet, kjærligheten og å henge med kompiser. Og det på en aldeles utsøkt måte. Platen har han mikset og produsert selv, i et profesjonelt studio hvor han fikk donert studiotid.

Luning har en stemme som trekker deg inn i sangene og universet hans, og fremstår som en voksen historieforteller – til tross for at han umulig kan være gamle karen. Platen er jevn og har en imponerende rekke med gode låter. Med ett unntak. Jeg får ikke dreisen på «Northern California». Det blir litt for kunstnerisk og flinkis med strykere og hele bøtteballetten. Men et lite feilskjær skal vi tillate Luning, når resten låter så bra som det gjør.

Tittelkuttet «Just Drop On By» er et av de som svinger mest på platen, men favorittlåten min er nok «Buddies Till The End». Jeg vet jo ikke om det faktisk er kompisgjengen sin han synger om, men David Luning maler uansett et bilde av en gjeng kompiser som man mer enn gjerne hadde hengt med en lørdagskveld. Og da har han gjort jobben sin som låtskriver, OG formidler.

Platen er uansett spekket av gode låter og gode tekster, og fortjener absolutt din oppmerksomhet.

Kjøp platen hos David Luning eller på CDBaby.

 

 

SHARE
Forrige artikkelLydia Loveless, Rickard Lindgren & Will Courtney i Oslo
Neste artikkelThe Replacements – Sorry Ma, Forgot To Take Out The Trash (1981)
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here