Ønsker du omtale?

Ønsker du omtale på Dust of Daylight?

Vi mottar hundrevis av mailer hver uke, og kan by på et par tips og kjøreregler for hvordan akkurat din plate skal skille seg ut fra mengden – og ikke minst hvordan vi ønsker å motta plater for anmeldelse. Det er også en kjennsgjerning at henvendelser som byr på veldig mangelfull informasjon som oftest bare slettes. Vi får så enormt mange henvendelser at vi ikke har anledning til å kontakte hver enkelt for å be om utfyllende informasjon…

 1. Les bloggen. Passer din musikk inn blant platene vi skriver om? Dust of Daylight er på mange måter en nisjeblogg, så sjekk om din musikk ligger i noen av kategoriene vi fokuserer på. På den måten slipper både du og vi å kaste bort tid.
 2. Musikken din passer inn. Kult! Send oss en epost på review@musikkbloggen.no.
  Den bør som MINIMUM inneholde følgende:

  • Litt om deg. Om prosjektet ditt, og når det er release osv.
  • Link til et sted der vi kan høre et eksempel uten å måtte lete etter musikken din. Og uten å måtte logge inn… 
   (gode eksempler er f.eks Soundcloud og YouTube. Dårlige er Spotify og Tidal.)
  • Platen som nedlastbar MP3. Dropbox er fint, eller et av de andre hundrevis av fildelingsverktøyene som finnes. En stream på Soundcloud er fint, men vi vil uansettpå et tidspunkt spørre deg om MP3er hvis musikken skal vurderes.
  • IKKE send linker til Spotify, Tidal eller iTunes som eneste sted å høre musikken. Flere i redaksjonen styrer unna disse stedene, så henvendelser med linker dit som eneste sted får dessverre møte “delete”-knappen.
  • Gjerne en link til en EPK som beskriver prosjektet ditt. Og gjerne linker til din nettside eller en Facebookside hvor vi kan lese litt mer om deg.
  • Link til nedlastbare pressebilder. Og coverbilde til platen. Minst 1024px bredde er fint.
 3. Det er lov å purre oss opp etter en liten stund. Erfaringsmessig så er det uhyre vanskelig å få hørt og sjekket alt, så en høflig påminnelse om at du har sendt oss musikken din er godt innafor.

Og vi er hverken så strenge eller skumle som disse punktene skulle tilsi, men vi må prøve å få på plass noen tips for første kontakt – slik at du som artist ikke risikerer at din mail havner i den enorme boksen med slettede mailer.