Dust of Daylight

Den 17. mars 2010 ble den første posten publisert på bloggen som fikk navnet “Musikkbloggen Hør nå… hør nå!” – et navn som spilte på han fyren på alle vorspiel og nachspiel som ligger på kne foran cd-spilleren mens han desperat bytter plater og spiller tretti sekunder av sine favorittlåter i et fånyttes forsøk på å få folk til å høre etter og sette pris på ny musikk. Og foran hver sang utbryter han “Hør nå.. hør nå!”.

Den første posten på Musikkbloggen.no handlet om Drive-By Truckers og platen “The Big To-Do”. Den neste posten var hovedårsaken til at bloggen ble startet, nemlig platen “Nowhere Nights” fra Kasey Anderson. En plate som denne forfatteren bare visste at flere måtte høre på. Og det nå med en gang! Hør nå… hør nå! folkens! De neste postene handlet om Mary Gauthier, Bob Walkenhorst og Drive-By Truckers.

Nesten samtidig, på en litt annen kant av landet – i Kvinesdal, satt Jan Eiesland med akkurat den samme følelsen; “Denne musikken må flere få høre om”. Inspirert av et fornyet engasjement for musikk takket være sosiale medier og andre musikkbloggere og venner startet han bloggen No Deal Music, som postet sitt første innlegg 27. april 2010. En artikkel om Spotify. Noen dager seinere kom det poster om Whiskeytown, Drive-By Truckers og Townes van Zandt.

Med så stort engasjement og lik musikksmak var det bare et tidsspørsmål før våre veier krysset hverandre. Overraskelsen var stor da det viste seg at vi hadde møttes før vi startet musikkbloggene våre; som de to eneste i autografkøen til Rhett Miller på Ricks i Bergen i 2009. Etterhvert som vi ble bedre kjent med hverandre begynte vi å samkjøre bloggene en smule. Utgivelser ble til en viss grad fordélt mellom oss – vi følte det var lite poeng i å skrive panegyriske anmeldelser om samme plate når det er så mye musikk der ute som må deles.

Når Jan i 2012 flyttet til Bergen så ble det uungåelige temaet brakt på bane under en hyggelig konsert med Stephen Simmons. “Burde vi ikke rett og slett slå sammen bloggene, og bli dobbelt så bra?”.

Og 1. februar 2013 åpnet vi Dust of Daylight. Inspirert av en av våre store favoritter Son Volt, og Jay Farrars låt “Dust of Daylight”. Sammen med våre utmerkede og trofaste gjeng av skribenter håper vi å kunne gi DEG, leseren av denne bloggen, ny musikk, informasjon og engasjement på vegne av en utvidet americanasjanger som vi føler får alt for lite oppmerksomhet i Norge – sammenlignet med hva sjangeren og alle disse fantastiske artistene har å by på.

Vi presenterer som oftest musikken vi skriver om ved å embedde YouTube-videoer, Spotify, Bandcamp eller en Soundcloud-spiller. Ved noen anledninger kan det hende at vi legger ut en egen mp3-stream i artiklene, som demonstrerer hva vi skriver om. I de fleste tilfeller vil disse fjernes etter ca 30 dager. Hvis du er en artist eller et plateselskap som ønsker å få din musikk fjernet asap, vennligst kontakt oss på epost: rune@musikkbloggen.no

(MP3 disclaimer in english:  Sometimes we will use mp3-streaming to demonstrate to our readers what we are talking about. These files will in most cases be removed after 30 days. If you are an artist or a record company, and find an mp3 in our articles  you want removed right away, please contact us at rune@musikkbloggen.no)

Rune Letrud & Jan Eiesland, 1. februar 2013.