fbpx

Joe Pug på nordisk turnè

En av denne bloggens store favoritter er uten tvil singer-songwriter Joe Pug og om kun få dager gjør han seg klar til å reise rundt i Danmark, Sverige og Norge i noen uker for en omfattende soloturnè. Personlig har jeg fulgt Joe Pug siden jeg oppdaget han og albumet Messenger sommeren 2010, et album jeg mente var årets overlegent beste det året. Jeg anmeldte hans forrige album The Great Despiser på No Deal Music i 2012, mens årets strøkne utgivelse fra Pug, Windfall, dessverre ikke har fått sin velfortjente omtale ennå.

Joe Pug Pressbild 1

Det er Rootsy Live som presenterer Joe Pug for det nordiske publikum og i følge turnèlisten skal han besøke hele 26 byer og steder i løpet av den måneden han er her. Det starter med fire dager i Danmark før turen går til Sverige og nesten to uker der før han svinger innom Halden, Oslo og Trondheim på sitt møte med Norge. Det er bare å beklage at resten av landet denne gangen ikke får oppleve en av vår tids aller beste låtskrivere, men vi tror vel at de fleste som elsker Joe Pug og hans musikk finner veien til et av de andre stedene på turnelista denne gangen.

Rootsy Live skriver følgende om Joe Pug, Windfall og turnèen i sitt presseskriv:

Da er det på tide å presentere en våre store favoritter. Vi har fulgt denne veldig talentfulle låtsnekkeren siden han første gang klistret igjen konvolutten for å poste sine første demoer over hele USA til alle som ville ha. Det viste deg at det var flere og flere som ville ha, og han ga ut tilsammen 20.000 CDer. Dette medførte at flere og flere kom på konsertene. De ville se denne unge, begavede artisten som ga bort musikken sin gratis. Så startet han å turnére mye. Få har skaffet seg så lojal fanbase som Joe Pug, siden han startet opp i Texas for 5 år siden. Med sitt tredje album «Windfall» etablerer Joe Pug seg som en av de riktig store singer/songwriterprofilene i Texas og USA.

Det er stemmen og låtene som er greia med Joe Pug. På «Windfall» er han veldig tydelig at han selv også har den forståelsen. Man har bare brukt det som er aller mest nødvending for å smykke de vakre juvelene som Joe Pugs sanger er. Joe Pug er en rett fram-artist, og sier selv om innspillingen: “Vi ønsker å fange låtene som de er, med minimal produksjon. Det har vært en veldig back-to-basic-tilnærming, fordi det er det jeg til syvende og sist liker med å lage musikk. Jeg ønsket å spille inn disse sangene som de ble skrevet, og sette dem ut i verden.”

«Windfall» har blitt et veldig varmt og fint album. Joe Pugs låter er jordnære, samtidig veldig poetiske, forankret i tradisjonen, men samtidig moderne. På sitt beste forvalter han arven fra storheter som Townes Van Zandt og Guy Clark. 8. oktober starter Joe Pug sin fire uker lange skandinaviske turné gjennom Danmark, Norge og Sverige. 

8/10 Dexter, Odense
9/10 Tobakken, Esbjerg
10/10 Pavillonen, Grenå
11/10 Ideal Bar, Copenhagen
12/10 Kulturkvarteret, Kristianstad
13/10 Palladium, Växjö
14/10 BarKom, Göteborg
16/10 Grand Hotell, Falkenberg
17/10 Tivoli, Helsingborg
18/10 Garage, Höganäs
20/10 Hotell Hulingen, Hultsfred
22/10 Folk å Rock, Malmö
23/10 Plan B, Tranås
24/10 Gränna Hotell, Gränna
25/10 Udden, Norrtälje
27/10 TBA, Falköping
28/10 Bryggerhuset Syd, Halden
29/10 Crossroads, Oslo
30/10 Moskus, Trondheim
31/10 Kultursalen, Skogsnäs
1/11 Akkurat, Stockholm
2/11 Ankaret, Nynäshamn
3/11 Studioscenen, Östersund
5/11 CC Puben, Gävle
6/11 Immanuelskyrkan, Halmstad
7/11 Rosengrens Skafferi, Örebro

[youtube]https://youtu.be/giVRO9r5Kjg[/youtube]

 

Siste artikler

Lest dette?