fbpx

På veien med The Rainmakers – 10. juni

Hvem prøver å sabotere turnéen? Etter dag én bak rattet på en bil med stadig mindre luft i høyre bakdekk fant vi i formiddag denne rakkeren godt plantet i dekket! Dagen skulle vise seg å by på flere bilrelaterte utfordringer, men det kommer jeg tilbake til.

Det var en vindfull dag i Skien og hva passer da bedre enn at Bob Walkenhorst setter seg på terrassen og spiller Bob Dylans “Blowing in the Wind”? Gåsehud rett og slett.

IMG_7976

 

Etter at Bob kom inn fra den forblåste terrassen var det tid for å overrekke ham en liten forsinket bursdagspresang fra turnésjef Stian Omland og meg. Vi har jo begge prøvd å fortelle Bob at det var litt unødig bruk av rytme-egg på en av låtene på den nye coverskiva, men uten at det førte frem. Ergo designet vi i fellesskap en t-skjorte til herr Walkenhorst som ble riktig så fin, og Bob likte den han også gitt!

IMG_8078

Rich på sin side fikk noen kjerringråd av fru Omland og satt med neven i grønnsåpe for å ta knekken på en begynnende betennelse i et kutt han fikk før han dro fra Amerika.

IMG_7955

Så var det omsider på tide å komme seg avgårde til den tradisjonsrike middagen/øvingskonserten hos Stian Ballestad – i år på jakthytta hans i de dype skiensskoger. Turnésjef Omland hadde fått en noe vag veibeskrivelse så det ble en lang kjøretur frem og tilbake på smale grusveier. Å spørre lokalbefolkningen ga heller dårlig uttelling, og møtende biler og en gedigen traktor på SMALE veier ga litt ekstra spenningsfaktor. For en som ikke er altfor kjørevant var det fint å ha Jeff Porter som innimellom spratt ut av bilen og pekte og vinket så jeg ikke rygget utfor veiskrenter. Kunne vi ikke bare ringt verten spør du? Nix, for midt i skauen i Skien er det nemlig null dekning! Men omsider fant vi frem til riktig sted.

IMG_8145

Ingenting å utsette på velkomsten!

IMG_8175

Så var det tid for mat – og Stian B vartet opp med et koldtbord det er vanskelig å slå. Lokale råvarer i form av svin og elg gikk ned på høykant selv hos en kresen turnédokumentarist! Her er husets vertinne Heidi Ballestad ved det strøkne bordet før vi satte oss og gjorde solid innhogg i matfatene.

IMG_8232

Etter mat var det tid for musikk, og det som var tenkt som en litt rolig akustisk kveld ble umiddelbart en elektrisk og bråkete affære. Gutta dro tre låter fra den nye coverskiva og supplerte med Dylan og jaggu spellte de ikke no’ Creedence også! Mye Covermakers denne kvelden altså, men nok egne klassikere til å rocke skuret så støvet drysset fra bjelkene.

IMG_8391

Etter den elektriske affæren beordret Bob alle utendørs for allsang rundt bålet.

IMG_8439

Bob åpnet ballet med Una Walkenhorsts “Traveler” og i løpet av kvelden var de innom en del Dylan, Neil Young, Springsteen og et par udødelige Walkenhorst & Porter klassikere i form av “Silver Lake” og “Stay ahead of the Wolves”.

Men kvelden var ennå ikke over, Bob og Rich slo seg sammen med norske Jostein og dannet en trio som klinket til med et lite elektrisk sett med Bob i storform på trommer! Hva skal man si annet enn GØY!

IMG_8496

Deretter var det en liten runde til rundt bålet før vi pakket sammen og kom oss hjemover til casa Omland – merkelig nok gikk hjemturen radikalt mye raskere nå som vi kunne veien.

Neste punkt på planen er den offisielle turnéåpningen på Sitt Ned Kunst & Kafé torsdag kveld med bandets aller første (nesten) unplugged konsert.

 

Siste artikler

Lest dette?