fbpx

Dust of Daylight Sessions: Embla and the Karidotters

Dust of Daylight Sessions: Embla and the Karidotters

Den norske Americanascenen har ikke alt for mange representanter fra Bergen, derfor er det ekstra gøy å få presentere Americanadebutantene i Embla and the Karidotters.

Du har jo møtt dem før. Vokalist, låtskriver og gitarist er Embla Karidotter, som tidligere satt bak trommene i Razika. Med seg har hun Razika-kompanjong Marie Moe på bass, og fra Honningbarna har hun fått lånt Nils Jørgen Nilsen på trommer og fra Sløtface kommer Tor Arne Vikingstad på gitar. På denne videoen treffer vi også gitarist Tommy Haltbakk på pedal steel og gitar.

Embla tok steget ned i cowboybootsene etter at Razika takket for seg (forhåpentligvis bare midlertidig), og fant veien inn i Americanaen via tidllige countryinspirasjoner hjemmefra, og venner som spilte i country og americanaband i Bergen. Hun har en stemme og et sound som får meg til å tenke at slik ville det hørtes ut om Patsy Cline skulle lage filmmusikken til Twin Peaks. Velskrevne låter, og en glitrende stemme gjør dette til et av de mest spennende country og americanaband som har dukket opp på norsk scener på lenge.

Bandet er signert på Die With Your Boots On Records, og i januar kommer nok en singel, og i februar får vi deres første EP. Alt er innspilt live i studio hos Matias Tellez, og første singel – “Burn This City Down” – finner du på din nærmeste streamingtjeneste (Spotifylink under)

Låtene vi får høre:

  1. Burn The City Down
  2. I Drink
  3. Bergen Blues

Heng med Embla & The Karidotters på Facebook for å få med deg alt som skjer!

Takk for besøket, og veldig velkommen igjen!

Siste videoer

Block title