Dust of Daylight Sessions: Embla and the Karidotters

Den norske Americanascenen har ikke alt for mange representanter fra Bergen, derfor er det ekstra gøy å få presentere Americanadebutantene i Embla and the Karidotters.

Du har jo møtt dem før. Vokalist, låtskriver og gitarist er Embla Karidotter, som tidligere satt bak trommene i Razika. Med seg har hun Razika-kompanjong Marie Moe på bass, og fra Honningbarna har hun fått lånt Nils Jørgen Nilsen på trommer og fra Sløtface kommer Tor Arne Vikingstad på gitar. På denne videoen treffer vi også gitarist Tommy Haltbakk på pedal steel og gitar.

Embla tok steget ned i cowboybootsene etter at Razika takket for seg (forhåpentligvis bare midlertidig), og fant veien inn i Americanaen via tidllige countryinspirasjoner hjemmefra, og venner som spilte i country og americanaband i Bergen. Hun har en stemme og et sound som får meg til å tenke at slik ville det hørtes ut om Patsy Cline skulle lage filmmusikken til Twin Peaks. Velskrevne låter, og en glitrende stemme gjør dette til et av de mest spennende country og americanaband som har dukket opp på norsk scener på lenge.

Bandet er signert på Die With Your Boots On Records, og i januar kommer nok en singel, og i februar får vi deres første EP. Alt er innspilt live i studio hos Matias Tellez, og første singel – «Burn This City Down» – finner du på din nærmeste streamingtjeneste (Spotifylink under)

Låtene vi får høre:

  1. Burn The City Down
  2. I Drink
  3. Bergen Blues

Heng med Embla & The Karidotters på Facebook for å få med deg alt som skjer!

Takk for besøket, og veldig velkommen igjen!

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: This Frontier Needs Heroes – Go With The Flow
Neste artikkelJohn Peter and his Collaborators – Music From Little Red
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here