Hvem er vi ?

Dust of Daylight er et uavhengig og reklamefritt musikksted på nett som ble stiftet høsten 2012 av eierne av musikkbloggene Musikkbloggen Hør nå… hør nå! og No Deal Music; Rune Letrud og Jan Eiesland.

Redaktør og skribent Rune har forlengst nådd en voksen alder. Han er tidligere redaktør og plateanmelder for Herreavdelingens nettsider på NRK.no og har også bakgrunn som programleder fra den legendariske lokalradioen Radio Tri. Spiller bass i Lakeview Men, Billy Bob’s Backyard Barbeque Bunch, Cold Sorrows og Alenemorprodusentene – og liker Americana, Country, Amerikansk rock, litt pop og har en softspot for god norsk musikk. Mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk, og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å skrive om musikk han LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet.

Redaktør og skribent Jan er en sørlending som er født på samme dag som Hank Williams, dog ikke i samme år. Jan har allerede overlevd gamle Hank i alder med over et helt tiår, heldigvis. Han er oppvokst i en bygd der det er flere langt flere bedehus enn klassekamerater, er arvelig belastet med amerikansk musikk og vokste opp i et hjem med mange vinylplater. Jobbet store deler av 90-tallet i Flekkefjords største og beste (og eneste) plateforretning. Oppdaget alt.country og det som har blitt americana på denne tiden. Jan skriver gjerne helst om de aller mest ukjente artistene fra de mest bortgjemte stedene sør for Mason-Dixon linjen, men også om en og annen norsk artist eller en singer-songwriter fra Canada.

Eddie Christiansen var innom tidligere på Musikkbloggen Hør nå… hør nå! i ny og né som gjesteskribent, med konsertanmeldelser og omtaler av f.eks Chris Isaaks plate fra Sun Studios. Han står også bak fontvalget til bloggens header. Terje Hanstad skrev tidligere på Musikkbloggen Hør nå… hør nå! under nicket «Sverdfisktrombonen», og presenterer gjerne gammel soul og rhytm and blues, så vel som americana og country.

Jan Kristoffer Dale fra Froland er en ung norsk forfatter som vi har fått med oss på laget og han vil bidra med skriblerier og essays om artister og plater, og kanskje om bøker og film med hovedvekt på amerikansk kultur og historie. Denne interessen deler han også med sin bror, Knut Andre Dale, som på lik linje med sin bror har takket ja til å bidra til med sine skriverier. Begge to har en dyp kjærlighet for gode låtskrivere og et engasjement som garantert vil smitte over på bloggens lesere. I tillegg driver de to sin egen filmpodcast, Matinee Podcast, som vi vil dele her på Dust of Daylight hver gang det er premiere på den.

Vi er også stolte over å ha med Roald Hansen på laget, for mange kjent som den eminente Platearbeidaren i Firdaposten. Hans enorme musikkunnskap og hans bidrag vil gjøre sitt for å løfte nivået på bloggen og gjøre oss i stand til å bedrive vår form folkeopplysning på et enda høyere nivå. Rune Torsteinsen fra SKarnes er vårt siste tilskudd av skribenter og han går rett inn på laget med sine fortellinger om musikk fra de dype skogene og de øde slettene, i tillegg til en og annen konsertanmeldelse fra de mørkest honky-tonk’ene i Norge.

Vår målsetningen er å dele den musikkgleden og engasjementet vi har, slik at du som leser oppdager noe nytt eller utvider din musikalske horisont. Sammen vil vi alle by på positive omtaler av plater og konserter, artistomtaler, nyheter, funderinger og diskusjoner. En sjelden gang kan vi by på eksklusive videoer og intervjuer med norske og utenlandske artister, og vi bygger videre på konsertseriene med konseptet Dust of Daylight Live, som vi har jobbet med siden høsten 2012.


Tidligere skribenter: Pål Hilmar Sollie, Johnny Wilhelmsen