Huskonserter

Foto: Jan Eiesland

Siden 2011 har Dust of Daylight arrangert huskonserter i Bergen, og fler andre steder i Norge.

Vi jakter stadig på musikkinteresserte folk i vårt langstrakte land som kan samle 15-30 av musikkinteresserte venner til en hyggelig stund i stua si.

Hvorfor huskonsert?

Det vi stadig får høre fra våre gjester, etter å ha gjort dette i over 7 år, er følgende:

  • Det er så hyggelig å dele musikkopplevelsen med likesinnede
  • Alle er så stille, lyttende og respektfulle
  • Opplevelsen av å høre musikk så tett innpå artistene er helt unik og intim
  • Muligheten til å møte artistene, snakke med dem og få sigert plater

For artistenes del, så trekker de frem det faktum at ALLE lytter. Publikum er veldig respektfulle, og de trives med den tette kontakten med sitt publikum.

For oss som arrangører, så er det stort sett kostnadsfritt – de eneste utgiftene du som arrangør vil ha er mat til artisten, og bensin til henting og levering på flyplass/togstasjon.

Artistene får inntektene fra døra, etter at arrangørens utgifter er trukket fra. De kan spille i en normalt stor stue uten PA, i en litt større med en liten PA. 

Hvordan arrangerer jeg en huskonsert?

Det er ganske enkelt. Mye enklere enn du tror. Alt du egentlig trenger er en vennekrets på 15-20 stykker som ønsker å få høre god musikk servert på en helt unik måte.

Vi får hele tiden forespørsler fra artister i vår sjanger, både norske og utenlandske, som ønsker å spille for musikkvenner der ute. Hvis du melder interesse for å lage huskonserter, så får du tilbud om artister. De du vil ha besøk av bookes til din stue på avtalt dato. Vi hjelper med de første arrangementene, du selger billetter til vennekretsen, og henter artisten på flyet/toget på konsertdagen. Dagen etter en vellykket konsert som har sendt dine musikkvenner hjem med verdens største smil rundt munnen, så leverer du artisten på fly/tog. Alle detaljer, og alt vi har lært de siste syv årene deler vi naturligvis med deg. 

Jeg synes det er skummelt å gå alene på huskonsert!

Det syntes mange av våre faste gjester i starten også. I Bergen har det etterhvert blitt en ganske fast gruppe på 10-15 stk som er på stort sett alle konsertene. Flere av oss har blitt kjent via disse konsertene, og drar til Nashville sammen hvert år. Mange av våre gjester kommer alene (for det er ikke skummelt, og det er ikke akkurat sånn at vi andre har noen venner som liker musikk vi kan ta med heller).

Det fine er at man møter likesinnede, folk som har en genuin interesse for musikk. Og om man ikke har lyst til å snakke med noen, så trenger man ikke. Her har vi opplevd at det er enklere å få folk til å komme på huskonsert enn på klubbkonserter. Det er mindre «styr» å gå ut i stua til en bekjent, enn å gå «Ut-ut» på byen. Det er mye mer uformelt, mye mer avslappende og så absolutt en konsertform som vi kan anbefale både arrangører, artister og lyttere. 

Dette er en liten video fra en av våre huskonserter, der stemningen ble intet mindre enn magisk.