fbpx

Huskonserter_old

Dust of Daylight Live så dagens lys i august 2012 i en kjeller i Bergen sentrum, etter to års erfaring med Backyard Barbeque Festival.

Vår første konsert var med Helge Grønhaug fra De Musikalske Dvergene, før vi fikk besøk av henholdsvis Stephen Simmons og Pete Molinari. Siden den gang har vi arrangert huskonserter en rekke steder i Bergen, og på et par lokale barer når etterspørselen etter billetter har vært alt for stor. Vi har blant annet hatt besøk av Robbie Fulks, Neal Hoffmann, Rod Picott, Austin Lucas, Egil Olsen, Gill Landry, Hakan Markussen og Jeff Porter. Mange av disse flere ganger. 

De siste par årene har vi konsentrert oss fullt og helt om huskonserter, og plassene selges stort sett i løpet av de første 2-3 dagene via lukkede Facebookeventer. Dette har ført til at vi sjelden rekker å publisere annonser om konsertene på bloggen, og billettene selges til en forholdsvis fast gruppe. For at de som ikke har tilgang til Facebook også skal få muligheten til å kjøpe billetter, så har vi opprettet en mailingliste – der vil vi sende ut nyhetsbrev med tilgang til forhåndssalg for nye konserter. På denne måten håper vi å nå ut til flere musikkinteresserte. REGISTRER DEG FOR VÅRT NYHETSBREV HER. 

Vi har også jobbet for å opprette samarbeid med lokale satellitter av Dust of Daylight Live rundt om i landet. Det er et uttalt ønske for oss å kunne tilby artister 3-4 huskonserter eller små intime konserter i Norge, slik at det er mulig å tiltrekke seg større navn og kunne sy sammen en liten turné. To av våre skribenter kjører jevnlig sine egne arrangementer. I Ringebu finner vi Terje, som bruker flere lokasjoner for å kunne invitere singer/songwriters eller band av forskjellig størrelse. Hos Rune på Skarnes finner vi hagekonserter, huskonserter og mulighet for litt større lokaliteter ved behov. 

Hver enkelt av Dust of Daylight Lives “satellitter” organiserer og driver konsertene slik de selv ønsker – med hjelp og promotering fra paraplyorganisasjonen. 

Dust of Daylight Lives paraplyorganisasjon er registrert som en ideell organisasjon, med organisasjonsnummer 816830362. Dette betyr at DoD Live ikke tar ut lønn fra billettinntekter og desslike, 100% av overskuddet går direkte til artisten. Vi er også registrert med Vipps, og kan bistå besøkende artister med merch-salg, uten noen form for provisjon til arrangør. Da vi ikke tar ut lønn eller tjener penger på denne virksomheten, så opererer vi ikke med garantisummer, men stiller med konsertlokale for huskonsert som tar 20-40 personer, privat overnatting, middag/frokost, transport til og fra flyplass/tog/konsertlokale, promotering og bistår med merch-salg. Utover dette får artisten inntektene fra billettsalget på forhånd og i døra. Dust of Daylight Live kan kontaktes på live@musikkbloggen.no