En noe hektisk tid med turnémanagering og organisering for Otis Gibbs og Austin Lucas har gjort at viktige anmeldelser og nyheter enten har blitt midlertidig forbigått eller bare blitt omtalt på Facebooksiden vår.

For noen uker siden ble undertegnede invitert til å uttale seg til NRK P2s “Kurér”, i anledning et program som de skulle lage under arbeidstittelen “Trenger vi musikkjournalister?”.

Utgangspunktet var et foredrag på SXSW; “Do Music Journalists Matter Anymore?”. Journalist Lars Erik Ertzgaard Ringen tok for seg en rekke profesjonelle musikkjournalister, og åpnet opp for debatten om hvorvidt det var plass til musikkjournalister i en digital tidsalder der strømmetjenester og sosiale medier har overtatt mye av den plassen som tidligere var forbeholdt musikkjournalister i radio eller trykte medier. 

Dust of Daylight ble invitert til å uttale seg, og sin vane tro så plumper undertegnede ut i det med begge beina og utbasunerer sin skuffelse over måten musikkjournalistikk idag utføres. 
Det er terningkast og “låt for låt” anmeldelser av karaokeshow på tv og barnestjerners konserter foran et publikum som driter hundre null i hvordan ting låter så lenge Justin eller tvillingene fra Trofors danser og blunker til dem.

Alt dette går på bekostning av det som en gang var en litt mer omfattende musikkjournalistikk (heldigvis med noen hederlige unntak i mindre klikksugne avisredaksjoner) som også innbefattet spesialmagasiner som Puls, Beat og Rock Furore. Ingen av de sistnevnte eksisterer lengre, de to største hovedstadsavisene leer knapt på øyelokket med mindre det kan kobles til garantier om økt klikkfrekvens, og dermed overlates mye av nyoppdagelsene til blogger som denne, musikk-grupper på Facebook og tidvis våkne listekuratorer hos Spotify og Tidal. 

Vi får støtte i vårt syn om at musikkblogger fyller et behov fra folket der ute, som bruker tiden sin i platebutikker og på nett – og kan vel egentlig bare anbefale en lytt på “Kurér” fra NRK P2.

Hør programmet i sin helhet hos NRK.no.

 

Forrige artikkelRobbie Fulks på Grand Ole Opry
Neste artikkelColter Wall til Norge i august
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here