Årets første spilleliste består av mange nye oppdagelser. En del av artistene er omtalt og plateanmeldt her på Dust Of Dayligt. Noen har jeg fortsatt til gode å skrive om. Jeg har også noen gamle artister og låter med, slik som seg hør og bør i en ordentlig spilleliste.

En av de største overraskelsene for meg denne vinteren har vært White Ash Falls, et amerikansk en-manns prosjekt, med Andy Bishop (tidligere Yukon Blonde) som eneste faste inventar. Albumet heter Over The Night og har vært på høy rotasjon i spilleren min denne vinteren. Susan Cattaneo er et annet ganske nytt bekjentskap som har overasket meg positivt. Hennes nye album er full av vakre sanger og minner en del om Gretchen Peters. Av andre relativt nye oppdagelser må jeg nevne Nathan Bell,  Tom Levin, Bazrin, Krista Detor og Los Colognes. Alle har levert strålende album. En annen fyr jeg har falt for er Greg Ashley, Another Generation of Slaves er et ganske unikt album, som ikke høres ut som så mye annet. Hans store forbilde, Leonard Cohen, spøker jo i bakgrunnen, men Greg har en helt egen tilnærming til sin musikk, som jeg virkelig liker.

Gamle travere som Amy Ray, John Gorka, Terry Lee Hale og Eliza Gilkyson leverer flotte album, og overraskende nok har jeg med ofte overvurderte Drive-By Truckers som leverer bedre enn jeg regnet med. Sjekk også ut Jody Weger, en ny talentfull singer/songwriter.

Det har ikke vært en vinter med mye ny norsk musikk. Men så i mars kom American Suitcase endelig ut med ny plate, og det er en vinyl som spinner mye rundt på tallerken for tiden. Oslogutta leverer igjen et knallskive og bør snart bli oppdaget av litt flere. Det hadde de virkelig fortjent. Popmusikk fra øverste hylle, dette her.

Av gamle favoritter så er det stas å høre Robbie Robertson igjen. «Somewhere Down The Crazy River» er fortsatt en av mine største låtfavoritter fra 80-tallet. Roger McQuinn og Tom Petty gjør en ikke alt for kjent duett i «King of The Hill». Også det en låt høyt på mine 80-talls lister. «Not California» fra tidlig 2000-tall med folk-orkestret Hem er også en perle.

Men min store favoritt denne vinteren har altså vært White Ash Falls, og sjekk spesielt ut «Lock the Door», en perfekt poplåt i Americanadrakt. Sangen har nesten alene gjort mørketida lysere. Og nå går vi mot vår, lysere tider og mange nye spennende plater. En ny oppsummering og spilleliste følger i slutten av Juni.

Forrige artikkelMathias Lilja – Mathias Lilja
Neste artikkelHurray For The Riff Raff – Small Town Heroes
(også kjent som Dr. Philmar) Nesten gammel nok til å ha opparbeidet meg litt livserfaring. Begynte å høre på Gunnar Wiklund i alder av fem, og har aldri sett meg tilbake siden. Nå henger Gunnar Wiklund på veggen, og jeg hører mye på Outlaw, Red Dirt og til dels Death Country når det er innevær. I pent vær går det mest i Easy Listening og lett pop. Lever for tiden ut forfatterdrømmen. Vil fortsette med det til huset går på tvangsauksjon. Noenlunde fast plass på spillelista: Todd Snider, Freeman Dre & The Kitchen Party, John Prine, Lars Winnerbäck, Graveyard Train, The Triffids og The Kinks. Noen favorittskiver: Calenture - The Triffids (1987) Mesabi - Tom Russell (2011) Psychedelic Jungel - The Cramps (1981) Old Town - Freeman Dre & The Kitchen Party (2012) Muswell Hillbillies - The Kinks (1971)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here