Dr. Philmar har sine temmelig bestemte meninger om det aller meste. Disse kommer stadig til uttrykk i hans artikler, der han diskuterer forskjellige aspekter av musikk og musikklivet.

Velkommen inn i Dr. Philmars verden. Her ferdes du på eget ansvar!

 • Tanker fra Hobbyrommet – Dr. Philmar synger ut om sine helter Når jeg som liten doktor gikk i knebukser og sparket småstein, var jeg allerede sterkt preget av den amerikanske cowboyen (egentlig revolvermannen). Jeg leste alt som fantes av Morgan Kane og Fargo. Fargo var vel min største helt, og bøker som «Colorado Død», «Dakato Desperado» og ikke minst «Black Hills Djevler» gjorde stort inntrykk. Fargo ...
 • Tanker fra Hobbyrommet – Pono til folket Jeg har en fetter som elsker Apple. Alt som har med Apple å gjøre er av stor verdi for ham. Han jublet konstant i en uke når han fikk sin første I-pod, gråt når Steve Jobs døde, er daglig inne på I-tunes, ofte i timevis, og han benytter enhver sjanse til å påpeke Appels uovertruffenhet, ...
 • Tanker fra Hobbyrommet: Jesus Kristus Greatest Hits Det har vært ferietider hjemme hos Doktoren og hans nærmeste. Vi har lovprist solen og feiret påsken med egg og hare. Men først og fremst har det handlet mye om Jesus. Og sånn i etterkant av påska, har jeg begynt å forstå hvilken betydning denne skjeggete skikkelsen fra Midt-Østen har for meg. Gjennom hele påska ...
 • Tanker fra Hobbyrommet: Spellemann kan du sjøl værra! En gang for lenge siden, i NRK’s gullalder, den gang de ikke hadde kappestrid fra andre kanaler, så var Spellemannprisen et glansnummer, i alle fal i livet til en guttunge på ti år. Vi var samlet foran skjermen, hele familien, satt i åndeløs spenning og ventet på hvem som skulle få de gjeve prisene. Og ...
 • Tanker fra Hobbyrommet: Livets Glade Jenter og Sure Gubber Jeg har tenkt mye på likestilling de siste dagene. Det har de i media også denne uken. Og på fredag, på selve kvinnedagen, toppet de, som seg hør og bør. Vi fikk assoiasjonsmusikk til alle saker. Intervjuet de Bjørg Vik, da spilte de «I’m Every Woman» med Chaka Khan. Fikk de Unni Rustad i studio, ...
 • Tanker fra Hobbyrommet – Honky Tone og Sterk Volt Denne uka… en ren og skjær berg og dalbane. Fantastiske oppturer, voldsomme fall, og så, opp igjen. Det er slike uker som virkelig gir meg en følelse av å leve. Det startet selvfølgelig på mandag. Noen venner, ja, eller venner og venner, noen der ute på Facebook, en jeg gikk på skole sammen med, sånn ...
 • Tanker fra Hobbyrommet: Med Doktoren på Tur Jeg tar med musikken min overalt. Har gjort det siden Sony laget sin første Walkman for over 30 år siden. Så jeg er en mann med lang erfaring på området. Jeg burde ha lært en ting eller to. Men fortsatt går jeg altså på smeller. Seneste i går. Det hele starter på et kjøpesenter. Et skremmende ...
 • Tanker fra Hobbyrommet: En helvetes bra mann Helt siden jeg var liten tass og så på Skippy på TV, har jeg alltid hatt helter. Skippy ble skiftet ut med «Alias Smith & Jones», en TV-serie basert på filmen «Butch Cassidy & Sundance Kid», der Hannibal Heyes og Kid Curry tok over stafettpinnen. De var steintøffe. Så kom det en periode der fotballen ...
 • Tanker fra hobbyrommet: Hver gang vi møter oss selv i døra Jeg har alvorlige problemer. Virkelig alvorlige. Jeg har begynt å like Marion Ravn. Ikke sånn fysisk, jeg raver ikke rundt i en dyp forelskelsesrus. Ikke nødvendigvis som utøver av musikk, selv om jeg også der har blitt revet med av en låt eller to i det siste. Nei, jeg liker henne først og fremst som ...
 • Tanker fra hobbyrommet: Et rop om hjelp Velkommen til vår nye spalte «Tanker fra hobbyrommet – Dr. Philmar filosoferer», hvor Pål Hilmar «Dr. Philmar» Sollie jevnlig vil gjøre seg noen tanker i områdene rundt musikk. Det er ikke lett å like så mye musikk. Jeg har nå innsett at planen med å samle store deler av verdens musikkutgivelser på en, ok, egentlig nærmere ...
 • Dr. Philmar Dr. Philmar har sine temmelig bestemte meninger om det aller meste. Disse kommer stadig til uttrykk i hans artikler, der han diskuterer forskjellige aspekter av musikk og musikklivet. Velkommen inn i Dr. Philmars verden. Her ferdes du på eget ansvar!
SHARE
Forrige artikkelMercury Motors er tilbake
Neste artikkelFredagsvideo: Synne Eileen & The Sunbeams – Closet
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon