Klikk her for Frem Fra Glemselen

Klikk overskriften for å lese om glemte godbiter fra skribentenes platesamlinger.

Klikk her for Podcaster

Dust of Daylight kan by på månedlige Podcaster.
Klikk på overskriften for å få alle sammen servert…

Klikk her for Månedens Album!

Her ønsker vi å presentere et album som en fra staben på Dust of Daylight har valgt som sitt «Månedens Album».

Klikk her for Spillelister

Dust of Daylights skribenter vil her presentere spillelister på Spotify og Wimp.

Recent Articles:

Vintage Trouble – Malakoff Rockfestival, 19. juli 2014

Vintage_Trouble-Malakoff-19-07-2014_007

Vintage Trouble har fulgt oss i noen år, og har forlengst bevist at våre spådommer om kommende storhet har truffet blink. Bandet turnerer konstant, og en vellykket turné som oppvarmere for The Who har blitt etterfulgt av nye runder på europeiske og amerikanske klubbscener, før sommerens festivalturné, som denne gangen brakte våre venner fra Los Angeles til Vinjerock og til Malakoff Rockfestival i Nordfjordeid.

… Continue Reading

Spilleliste Juli 2014

Spilleliste Logo

Jeg regner med at veldig mange av dere fortsatt nyter late dager og at enda flere skulle ønske at denne sommeren aldri tar slutt. Hengekøyeliv kombineres enkelt med god mat og drikke og badetemperaturene har vært mer interessante enn på flere år. Allikevel trenger vi påfyll, ikke bare for magen i form av Southern Comfort og baby back ribs, men også litt ekstra snadder for hjertet og hjernen. Mellom alle dukkertene har jeg derfor samlet sammen en spilleliste for juli med svært mye ferske godsaker på. … Continue Reading

Otis Gibbs – Souvenirs Of A Misspent Youth

OtisGibbs_Souvenirs

Det er godt og vel to år siden vi hørte fra Otis Gibbs, og da var det med den røffe og dypt personlige plata «Harder Than Hammered Hell». Nå er endelig Otis tilbake med et nytt album og det er tydelig at han har brukt de siste to årene godt – låtene vi får servert denne gangen er nemlig noen av de beste Otis Gibbs har gitt ut så langt.

… Continue Reading

Anbefalte album 1.halvår 2014

frontpage

Sommerferien har så smått begynt å banke på døren for de aller fleste av oss. Her i Dust of Daylight-redaksjonen tar begge redaktørene sommerferie fra og med i dag og det vil si at i de tre neste ukene kun blir oppdateringer fra vårt rikholdige arkiv på Facebook-siden og på Twitter-kontoen vår. Men hverken redaktørene eller de andre skribentene er villig til å dra avgårde til fjern og nær uten å ha kommet med noen skikkelige albumanbefalinger fra det første halvåret av 2014.

… Continue Reading

Caleb Caudle – Paint Another Layer On My Heart

juni 24, 2014 Americana 2 Comments

Caleb Caudle (Album Art)

Hvor mange ganger må jeg si navnet Caleb Caudle før noen reagerer? I fire år har jeg sagt at denne mannen er en av de mest talentfulle låtskrivere og artister jeg har kommet over i min tid som musikkblogger. Kanskje er han også den mest hardtarbeidende? I etterkant av ekstremt gode anmeldelser for hans forrige album, Tobacco Town, spilte Caleb Caudle rundt 300 konserter i mer enn tredve stater på et lite år. … Continue Reading

Jens Andersson Band – Springa Ut (EP)

Jens Andersson -Springa ut

Kjære venner, ta godt i mot Jens Andersson Band når de nå platedebuterer med EPen Springa Ut. Vi har skrevet om dem før i forbindelse med single- og videolansering, men nå er det på tide med en skikkelig introduksjon i forbindelse med dagens platedebut.

Jens Andersson er den svenske ingeniøren som fant kjærligheten i Bergen, og byttet ut ingeniørlivet i Bergen med musikklivet i Oslo. Sakte men sikkert har han bygget opp Jens Andersson Band til å bli et gnistrende fyrverkeri av spilleglede, gode tekster og solid, svensk visekunst. I ryggen har han et knippe bunnsolide og talentfulle musikere som gir låtene egenart og stil, trygt forankret i tradisjonell svensk visetradisjon – men med nok trøkk til å fint kunne sammenlignes med en Lars Winnerbäck, Bo Kaspers Orkester og gjerne vår egen Henning Kvitnes.

… Continue Reading

Spilleliste Juni 2014

Spilleliste Logo

Bergenfest er unnagjort, fem dager med musikk og moro midt i Norges nest største by ble en riktig trivelig affære. Alle bloggpostene fra helgen finner du ved å følge denne linken – Bergenfest 2014. Men, vi har passert midten av måneden igjen og det er på tide å få ut en ny spilleliste med masse nyheter fra både fjern og nær. … Continue Reading

Monica Heldal – Bergenfest 15.06.14

juni 17, 2014 Rock No Comments

monica_heldal

Monica Heldal fikk æren og gleden av å spille åpningskonserten på siste dag av Bergenfest 2014. Bastionen scene badet i solskinn da hun og bandet hennes gikk på scenen og man må vel si at Heldal nærmest hadde hjemmefordel denne søndagen. Hjembygden hennes, Arna, er tross alt bare et steinkast over fjellet fra der vi stod og publikum kjenner selvfølgelig sin besøkelsestid når hjemmefavorittene går på scenen og hadde møtt opp i stort antall. Monica Heldal taklet hjemmepresset elegant og leverte en solid start på årets siste festivaldag.

… Continue Reading

Bergenfest – Doug Seegers 15.06.14

doug_seegers

Forventningene til Doug Seegers sin Bergenfestkonsert var sånn omtrentlig midt på treet. Vi visste vel ikke helt hva vi kunne forvente etter å ha hørt livshistorien til Seegers og den ene låten som har gjort han til superstjerne i Sverige. Heldigvis så er det godt å ha forventningene sine godt forbundet med røttene i bakken man går på, lykken er så mye større når artistene innfrir slik Seegers gjorde i Magic Mirrors. … Continue Reading

Billy Bragg – Bergenfest 14.06.14

billy_bragg

Skal man dra symbolikk riktig langt, og det skal man av og til, så var synet av Billy Bragg alene på den største scenen på Bergenfest en ganske sterk kontrast til hans egen preken om fagforening og styrken av å være mange. Heldigvis for Bragg var det mange på Plenen som hørte på hans budskap, sikkert mange flere enn de som så han på Hulen for snart tredve år siden. … Continue Reading

Sosialisér med Musikkbloggen

Dust of Daylight på Facebook

Abonnér på vårt RSS Feed

Abonnér på Musikkbloggen

Let i arkivet

  • 2014 (147)
  • 2013 (323)
  • 2012 (154)
  • 2011 (342)
  • 2010 (204)

The Monthly Iceberg
Vår gode venn Howard Iceberg presenterer hver måned bakgrunnen for en av sine låter.

Heng med Dr. Philmar
Ta turen inn i Dr. Philmars lett forstyrrede verden, la deg forføre av hans stemningsfulle fortellinger og misforståtte lykke.

Ønsker du omtale?

Send en mail til rune@musikkbloggen.no
eller bruk ReviewShine:

Translate:

DutchEnglishFrenchSpanish

Dust of Daylight LIVE

Har du lest denne?

5. februar, 2013

The SteelDrivers – Hammer Down The SteelDrivers – Hammer Down

Chris Stapleton har forlatt The SteelDrivers for å konsentrere seg om låtskriving, det skjedde allerede før utgivelsen av bandets forrige album, Reckless. Man kan sikkert mistenke Stapleton for å trekke seg tilbake for å leve av inntektene fra låten «If It Hadn’t Been For Love» fra bandets første album, The Steeldrivers. Denne låten dukket i januar 2011 opp på singelen til Adele sin megahit «Rolling In The Deep» og er også med på hennes Royal Albert Hall konsert-DVD.

Les arkivet fra No Deal Music

No Deal Music og Musikkbloggen er som kjent samlet under navnet Dust of Daylight. Arkivet til Musikkbloggen finner man her, men No Deal Music har et rikt arkiv det er verdt å lese seg gjennom. Klikk bildet over for å finne No Deal Musics arkiv.

Anbefalte artikler

Anbefalte album 1.halvår 2014

frontpage

Sommerferien har så smått begynt å banke på døren for de aller fleste av oss. Her i Dust of Daylight-redaksjonen tar begge redaktørene sommerferie fra og med i dag og det vil si at i de tre neste ukene kun blir oppdateringer fra vårt rikholdige arkiv på Facebook-siden og på …

Mathias Lilja – Mathias Lilja

mathias_lilja_cover_art

17.januar fikk jeg en link til rootsy.bandcamp.com fra en kjenning i Tromsø. Han er en ikke ukjent rock’n’roll-dealer fra «9000 Byen» som bruker å være finkalibrert når det kommer til hva jeg setter pris på av musikk. Jeg klikket på lenken, og det som suste inn i skallen var lekre …

Parker Millsap – Parker Millsap

Parker MIllsap

Stemmen som synger på platen Parker Millsap tilhører den knapt tjue år gamle artisten Parker Millsap fra den knøttlille byen Purcell i Oklahoma. Det å bære med seg en særpreget og solid vokal ut i artistlivet er på ingen måter noe minus og det er hele tiden blitt viktigere for artister å …

The Far West – Any Day Now

The Far West - Any Day Now

Sterkt forenklet kan man kalle et suksessfullt bands karriere for en tre-trinns rakett. Først blir de fulgt av venner, bekjente og bygger seg en lokal following. Så kommer vi musikkbloggere, lokalaviser og en økende gruppe fans diltende etter etterhvert som de spiller konserter utenfor lokalområdet sitt. Til sist oppdages de …

Robert Ellis – The Lights From The Chemical Plant

Robert Ellis Lights from the chemical plant

Robert Ellis er et av de sikreste kortene å nevne hvis du blir spurt om hvilke artister som kommer til å prege singer/songwriter, country og americana scenen de neste tiårene. Willie og Merle kan ikke leve for all framtid og da er det heldigvis betryggende å kunne presentere Robert Ellis …

Drew Kennedy – Wide Listener

Drew Kennedy - Wide Listener

Drew Kennedy er klar med Wide Listener, oppfølgeren til det utsøkte konseptalbumet Fresh Water In The Salton Sea fra 2011. Og jeg tror enektl og greit konseptet til Kennedy denne gangen rett og slett er å skrive enda bedre låter enn han har gjort tidligere.

The David Mayfield Parade – Good Man Down

original-dmpcover

Når man kommer over en soleklar kandidat til årets album blir jeg i første omgang helt stille, jeg har ikke lyst til å dele det jeg hører med noen, bare være for meg selv litt til i den hemmelige verdenen som bare finnes mellom meg og musikken. Etter å ha spilt …

Son Volt – Honky Tonk

Son-Volt-Honky-Tonk

«Do Honky Tonk angels still walk this ground ?» spør Jay Farrar i låten «Seawall». Etter å ha levd med «Honky Tonk» på øret i en ukes tid, så er svaret et definitivt og rungende «JA!» Fra de to felene til Justin Branum og Gary Hunt tar oss inn i …

Skyline Drive – Topanga Ranch Motel

Skyline Drive - Topanga

Endelig er den her, Skyline Drives første skikkelige album. Jeg har gledet meg til denne platen helt siden jeg anmeldte den utsøkte EPen «Skyline Drive» i fjor sommer. «Topanga Ranch Motel» er høyt oppe på min liste når året skal oppsummeres, for her er absolutt alt jeg liker og verdsetter …

Todd Snider – Tales From Moondawg’s Tavern

ToddSnider 6

Verdens beste bootleg!