Klikk her for Frem Fra Glemselen

Klikk overskriften for å lese om glemte godbiter fra skribentenes platesamlinger.

Klikk her for Podcaster

Dust of Daylight kan by på månedlige Podcaster.
Klikk på overskriften for å få alle sammen servert…

Klikk her for Månedens Album!

Her ønsker vi å presentere et album som en fra staben på Dust of Daylight har valgt som sitt «Månedens Album».

Klikk her for Spillelister

Dust of Daylights skribenter vil her presentere spillelister på Spotify og Wimp.

Recent Articles:

Israel Nash Gripka i Norge denne uken

april 24, 2014 News No Comments

Foto: rockfoto.net

Endelig er Israel Nash Gripka tilbake på norsk jord, og besøker de nærmeste dagene Odda, Bergen, Stavanger og Oslo. Gripka var sist på besøk i fjor høst, og høstet lovord for sine intense og kraftfulle konserter. Konserten i Bergen ble avlyst på grunn av sykdom, og det er med stor glede Bergenspublikumet ønsker ham velkommen tilbake.

… Continue Reading

Nick Lowe – Garage, 23.04.2014

Nick Lowe Garage

Hva kan man egentlig si, når en av sine musikalske helter så til de grader innfrir forventningene, og levérer en høytidsstund av en konsert på landets beste rockepub? Ord blir fattige, og man kan ikke annet enn å legge seg paddeflat, bøye seg i støvet og takke Nick Lowe på det mest inderlige for at man fikk være en del av denne opplevelsen.

… Continue Reading

Kickstart Burn The Place You Hide – filmen om St. Thomas

Burn The Place You Hide

At St. Thomas var et gudsbenådet låtskrivergeni er hevet over enhver tvil. At han samtidig hadde sine personlige utfordringer var velkjent, men gjerne noe media ignorerte i sin jakt på oppslag. Thomas hadde sine blodfans, redaksjonen i DoD inkludert, og levde et liv som delvis ufrivillig popstjerne – skal man dømme etter forhåndsomtalen til filmen «Burn The Place You Hide». Et utfordrende liv til tross, det måtte to engelskmenn til for å lage filmen om St. Thomas’ liv og karriere.

… Continue Reading

The Secret Sisters – Put Your Needle Down

Secret Sisters - Put Your Needle Down

The Secret Sisters er T-Bone Burnetts hjertebarn, og han er naturlig nok produsent for deres nye plate Put Your Needle Down. Søstrene Rogers har turnert jevnt og trutt siden de ga ut The Secret Sisters i 2010. Lydbildet har også endret seg betraktelig. På første plate hørtes de ut som tidsreisende fra tidlig 50-tall, og jeg trodde først noen hadde sendt meg feil plate når jeg satte på Put Your Needle Down. For her er det plutselig heftige gitarer, dystre, støvete lydbilder – og mest av alt låter det som om T-Bone har tatt like deler Secret Sisters, David Lynch og Ryan Bingham i en bolle, rørt godt – og kommet opp med denne platen.

Og la det være sagt først som sist; dette er rett og slett jævlig tøft. På forrige plate hadde de skrevet én av låtene, på denne har de levért en hel rekke glitrende låter og tekster. Og vi har vel alle fått med oss historien om Dylanlåten «Dirty Lie». T-Bone Burnett kom en dag inn i studio med en bunke låter som han hadde «Fått fra Bob». Deriblant den uferdige «Dirty Lie», hvor de fikk blankofullmakt til å gjøre ferdig låten. Og for et sluttprodukt vi får.

… Continue Reading

Spilleliste April 2014

Spilleliste Logo

Som vanlig på denne tiden av måneden kommer det en spilleliste fra meg. At den denne gangen treffer midt i påsken gjør ingenting, ikke noe tidspunkt er bedre enn akkurat langfredag for å fylle opp med ny fersk musikk før helgens festligheter og skiturer. Ta en pause fra krimboka eller hva du gjør der du sitter og hør heller på hva april har kunnet by på av ny musikk.

… Continue Reading

Fredagsvideo: Hakan Markussen – Julia

Foto: Jon Henrik Kismul

Onsdag 9. april spilte Hakan Markussen en inspirert stuekonsert i Bergen foran et entusiastisk publikum i en fullsatt stue. Han kunne presenterer et knippe nye låter, i tillegg til låter fra den fantastiske «The Track» fra i fjor.

Som en liten forsmak kan vi by på en kjapt redigert versjon av den nye låten «Julia». Vi håper det faller i smak, og ønsker alle en fortreffelig fredag.

… Continue Reading

Marius Kristiansen – Live at Kolben

april 11, 2014 Norsk, Pop No Comments

Marius Kristiansen Live At Kolben cover

Marius Kristiansen ga i fjor ut den knakende gode Statements, som med sine velfunderte poplåter falt godt i smak i denne skribentens ører.

Etter omfattende turnévirksomhet i fjor, så tok han turen hjem til Kolbotn og entret kulturhuset Kolben sammen med bandet sitt. Der ble altså liveplaten Live at Kolben til, og glad som jeg er i liveplater så var denne reisen gjennom Kristiansens tre album (en EP, to LP) lange karriere en feststund å forholde seg til.

… Continue Reading

Ny single fra Poor Edward

april 11, 2014 Norsk, Pop No Comments

Coverbilde My Mind PoorEdward_1400x1400

De to brødrene Rinde fra Stavanger er tilbake, og singelen «My Mind» bærer bud om en ny retning, og mest trolig nok en innertier fra Poor Edward. De tar også med seg gitarene sine ut på en akustisk turné i april / mai, så få det med deg!

… Continue Reading

The Monthly Iceberg: In Any Other Lifetime

Logo ved Pål Hilmar Sollie

Vi er endelig på track igjen med The Monthly Iceberg – etter at en hektisk timeplan i Kansas City førte mars-utgaven ut over sidelinjen for aldri å bli sett igjen.
Låten «In Any Other Lifetime» ble utgitt på platen John The Baptist & Sanders The Colonel i 1992, og er en av mine favoritter fra Howards penn.

Han forteller selv om bakgrunnen for låten, som er temmelig kort, presist og på godt norsk To The Point. Nesten som en liten læresetning vi kan ta med oss videre.

… Continue Reading

The Back Pages – As You Like It

april 7, 2014 Norsk, Rock 1 Comment

The Back Pages As You Like It

«As You Like It» sier coveret til The Back Pages  debutplate. Og de har jo helt rett. For dette er akkurat slik jeg liker.

Og først og fremst må jeg bare legge meg paddeflat og beklage at denne anmeldelsen er såpass seint ute, for jeg har hatt platen siden i fjor høst. Og jeg har likt platen siden i fjor høst. Men så skjedde alt på én gang, og så ble The Back Pages utsatt for «jeg tar det seinere» problemet.

Nå er det veldig mye seinere, men jeg tok frem igjen platen – og den var om mulig blitt enda bedre enn jeg husket (og det sier jeg da ikke bare fordi jeg har litt dårlig samvittighet).

… Continue Reading

Sosialisér med Musikkbloggen

Dust of Daylight på Facebook

Abonnér på vårt RSS Feed

Abonnér på Musikkbloggen

Let i arkivet

  • 2014 (97)
  • 2013 (323)
  • 2012 (154)
  • 2011 (342)
  • 2010 (204)

The Monthly Iceberg
Vår gode venn Howard Iceberg presenterer hver måned bakgrunnen for en av sine låter.

Heng med Dr. Philmar
Ta turen inn i Dr. Philmars lett forstyrrede verden, la deg forføre av hans stemningsfulle fortellinger og misforståtte lykke.

Ønsker du omtale?

Send en mail til rune@musikkbloggen.no
eller bruk ReviewShine:

Dust of Daylight LIVE

Har du lest denne?

17. august, 2013

Spilleliste August 2013

Det er den tiden i måneden igjen. Allerede! Det er også den tiden av året allerede.

Les arkivet fra No Deal Music

No Deal Music og Musikkbloggen er som kjent samlet under navnet Dust of Daylight. Arkivet til Musikkbloggen finner man her, men No Deal Music har et rikt arkiv det er verdt å lese seg gjennom. Klikk bildet over for å finne No Deal Musics arkiv.

Anbefalte artikler

The David Mayfield Parade – Good Man Down

original-dmpcover

Når man kommer over en soleklar kandidat til årets album blir jeg i første omgang helt stille, jeg har ikke lyst til å dele det jeg hører med noen, bare være for meg selv litt til i den hemmelige verdenen som bare finnes mellom meg og musikken. Etter å ha spilt …

De Musikalske Dvergene – Tunge steiner

cover-900

Endelig! ENDELIG er den her. De Musikalske Dvergenes «Tunge steiner». Deres udiskutabelt beste plate. Som blodfan av Dvergene siden jeg hørte deres første single «Marianne (Tempo Corvette) på Ungdommens Radioavis rundt 1989, så hevder jeg til og med at denne platen er bedre enn debuten «En klase bananer og en …

McDougall – A Few Towns More

McDougall_AFewTownsMore

 
«A Few Towns More» sparkes igang med en real fest. Det er taktfast klapping, en svingende banjo, tramping og en gruppe mennesker i særdeles godt humør som nynner høylydt i takt med låten.
Man lurer et øyeblikk på hva i allverden dette er, men når «Coleraine» er ferdig og McDougall fyrer …

American Aquarium – Burn. Flicker. Die.

BurnFlickerDie-American-Aquarium

Den følelsen når et album tar rennafart og måker til deg midt i mellomgulvet med all kraft, før det utnytter det at du er midlertidig uskadeliggjort til å innta hjernen din med full kraft  og brenner seg fast med en intensitet som gir deg akkurat DET rushet. Det rushet …

Sons of Bill – Sirens

SonsOfBillSirens-Small

Våre venner i Sons Of Bill er ute med oppfølgeren til den glitrende «One Town Away». Platen har fått navnet «Sirens», og er en tydelig vridning inn mot et litt mer kommersielt landskap for brødrene Wilson.
Jeg er veldig glad i forrige plate, og brukte lang tid på å like denne …

The James Low Western Front – Whiskey Farmer

The James Low Western Front-Whiskey Farmer

The James Low Western Front er et hyggelig bekjentskap som kom dinglende fra Reviewshine. Bandet fra Portland har laget en plate som fokuserer på å presentere gode tekster i en halvakustisk tapning som gir både ord og melodi god nok plass til å feste seg i hodet.
«Whiskey Farmer» er et …

Todd Snider – Tales From Moondawg’s Tavern

ToddSnider 6

Verdens beste bootleg!

Konsertoppførsel

Konsertpublikum_fremhevet

At band og artister av og til drar ut i verden for å spille foran levende mennesker har pågått en god stund. At voksne mennesker fortsatt ikke vet hvordan de skal oppføre seg på konsert er en gåte for mange.