Klikk her for Frem Fra Glemselen

Klikk overskriften for å lese om glemte godbiter fra skribentenes platesamlinger.

Klikk her for Podcaster

Dust of Daylight kan by på månedlige Podcaster.
Klikk på overskriften for å få alle sammen servert…

Klikk her for Månedens Album!

Her ønsker vi å presentere et album som en fra staben på Dust of Daylight har valgt som sitt «Månedens Album».

Klikk her for Spillelister

Dust of Daylights skribenter vil her presentere spillelister på Spotify og Wimp.

Recent Articles:

Fredagsvideo: Hakan Markussen – Julia

Foto: Jon Henrik Kismul

Onsdag 9. april spilte Hakan Markussen en inspirert stuekonsert i Bergen foran et entusiastisk publikum i en fullsatt stue. Han kunne presenterer et knippe nye låter, i tillegg til låter fra den fantastiske «The Track» fra i fjor.

Som en liten forsmak kan vi by på en kjapt redigert versjon av den nye låten «Julia». Vi håper det faller i smak, og ønsker alle en fortreffelig fredag.

… Continue Reading

Marius Kristiansen – Live at Kolben

april 11, 2014 Norsk, Pop No Comments

Marius Kristiansen Live At Kolben cover

Marius Kristiansen ga i fjor ut den knakende gode Statements, som med sine velfunderte poplåter falt godt i smak i denne skribentens ører.

Etter omfattende turnévirksomhet i fjor, så tok han turen hjem til Kolbotn og entret kulturhuset Kolben sammen med bandet sitt. Der ble altså liveplaten Live at Kolben til, og glad som jeg er i liveplater så var denne reisen gjennom Kristiansens tre album (en EP, to LP) lange karriere en feststund å forholde seg til.

… Continue Reading

Ny single fra Poor Edward

april 11, 2014 Norsk, Pop No Comments

Coverbilde My Mind PoorEdward_1400x1400

De to brødrene Rinde fra Stavanger er tilbake, og singelen «My Mind» bærer bud om en ny retning, og mest trolig nok en innertier fra Poor Edward. De tar også med seg gitarene sine ut på en akustisk turné i april / mai, så få det med deg!

… Continue Reading

The Monthly Iceberg: In Any Other Lifetime

Logo ved Pål Hilmar Sollie

Vi er endelig på track igjen med The Monthly Iceberg – etter at en hektisk timeplan i Kansas City førte mars-utgaven ut over sidelinjen for aldri å bli sett igjen.
Låten «In Any Other Lifetime» ble utgitt på platen John The Baptist & Sanders The Colonel i 1992, og er en av mine favoritter fra Howards penn.

Han forteller selv om bakgrunnen for låten, som er temmelig kort, presist og på godt norsk To The Point. Nesten som en liten læresetning vi kan ta med oss videre.

… Continue Reading

The Back Pages – As You Like It

april 7, 2014 Norsk, Rock 1 Comment

The Back Pages As You Like It

«As You Like It» sier coveret til The Back Pages  debutplate. Og de har jo helt rett. For dette er akkurat slik jeg liker.

Og først og fremst må jeg bare legge meg paddeflat og beklage at denne anmeldelsen er såpass seint ute, for jeg har hatt platen siden i fjor høst. Og jeg har likt platen siden i fjor høst. Men så skjedde alt på én gang, og så ble The Back Pages utsatt for «jeg tar det seinere» problemet.

Nå er det veldig mye seinere, men jeg tok frem igjen platen – og den var om mulig blitt enda bedre enn jeg husket (og det sier jeg da ikke bare fordi jeg har litt dårlig samvittighet).

… Continue Reading

Robbie Fulks på Norgesturné i august

Robbie Fulks - Bergen2013 - 005

Endelig kan vi slippe nyheten om at Robbie Fulks er klar for en omfattende Norgesturné! Etter at Dust of Daylight i fjor hentet ham tilbake til Norge etter mange års ufrivillig fravær, og vi i samarbeid med Honky Tonk Honeys og Rootsy fikk se ham spille i Oslo og Bergen, så har Rootsy nå tatt ham inn i stallen for Norge – og sender ham rundt på en ny augustturné.

… Continue Reading

Basko Believes – Idiots Hill

Basko Belives Idiots Hill

Ved første gjennomlytting var det litt vanskelig å forholde seg til Basko Believes. Jeg sleit med å dytte hodet mitt forbi følelsen av at dette var en ny plate av Ryan Adams. Jeg kom til et punkt der jeg enten måtte avvise dette som et forsøk på å låte mest mulig som Ryan Adams, eller godta at en artist har sitt eget livsløp og sin egen verdi – selv om lydbildet ligger tett opp til en annen artist jeg setter veldig høyt.

Og til slutt koker det ned til låtene. For én ting er det jo at Johan Örjansson har en stemme som Ryan Adams i perioden hvor han hadde det som mest sårt og tungt. Men det kan jo ikke Örjansson noe for. Han synger med den stemmen han har fått tildelt, og det gjør han forøvrig satans bra.

… Continue Reading

Erlend Ropstad – Her Om Natta

april 3, 2014 Norsk No Comments

heromnatta_front

Det finnes en del likheter mellom undertegnede og Erlend Ropstad. Vi er begge vokst opp i Vest-Agder, riktignok på hver vår kant, men med industri og arbeidersamfunn rundt oss. Blant papirfabrikker og smelteverk og med historisk gode lakseelver som Otra og Kvina strømmende gjennom bygda, var ikke forutsetningene våre svært forskjellige fra starten av.  … Continue Reading

Tenderleaves – Sylvartune

april 2, 2014 Norsk No Comments

sylvartune cover nett

Det verkar som om Tenderleaves har stoppa opp ein stad på vegen, kutta ut plateselskapet, trekt pusten djupt og starta på nytt. Frå det utgangspunktet dei hadde på den fantastske debuten frå 2010. Eg må innrømme at sjølv om dei to på følgjande platene fall godt i smak hjå underteikna, følte eg at dei gjerne blei litt vel svulstige etter kvart. Men det gjer dei då noko med her. … Continue Reading

Hurray For The Riff Raff – Small Town Heroes

april 2, 2014 Americana, Folk No Comments

hurray_riff_raff_cover

Av og til er det noe med musikk som treffer en stakkar midt i hjerterota. For meg er New Orleans-bandet Hurray for the Riff Raff et godt eksempel. Å sette på en Hurray for the Riff Raff plate er som å sette seg inn i en tidsmaskin med destinasjon langt tilbake i tid. Kall det gjerne amerikansk folkemusikk med spor av blues, country og New Orleans. Det er tradisjonsmusikk i møte med 2014 det er snakk om her. … Continue Reading

Sosialisér med Musikkbloggen

Dust of Daylight på Facebook

Abonnér på vårt RSS Feed

Abonnér på Musikkbloggen

Let i arkivet

  • 2014 (92)
  • 2013 (323)
  • 2012 (154)
  • 2011 (342)
  • 2010 (204)

The Monthly Iceberg
Vår gode venn Howard Iceberg presenterer hver måned bakgrunnen for en av sine låter.

Heng med Dr. Philmar
Ta turen inn i Dr. Philmars lett forstyrrede verden, la deg forføre av hans stemningsfulle fortellinger og misforståtte lykke.

Ønsker du omtale?

Send en mail til rune@musikkbloggen.no
eller bruk ReviewShine:

Dust of Daylight LIVE

Har du lest denne?

12. april, 2013

Fredagsvideo: True Believers – Gipsy Son Fredagsvideo: True Believers – Gipsy Son

Ukens fredagsvideo kommer fra et gjenforent True Believers. Det legendariske kultbandet fra Austin fant sammen igjen i forkant av årets SXSW, etter sporadiske opptredener de siste årene. Bandet hvor Alejandro Escovedo bygget opp sitt rykte som liveartist ga aldri ut noe i tiden sammen som viste hva som faktisk bodde i dette bandet.

Les arkivet fra No Deal Music

No Deal Music og Musikkbloggen er som kjent samlet under navnet Dust of Daylight. Arkivet til Musikkbloggen finner man her, men No Deal Music har et rikt arkiv det er verdt å lese seg gjennom. Klikk bildet over for å finne No Deal Musics arkiv.

Anbefalte artikler

The David Mayfield Parade – Good Man Down

original-dmpcover

Når man kommer over en soleklar kandidat til årets album blir jeg i første omgang helt stille, jeg har ikke lyst til å dele det jeg hører med noen, bare være for meg selv litt til i den hemmelige verdenen som bare finnes mellom meg og musikken. Etter å ha spilt …

De Musikalske Dvergene – Tunge steiner

cover-900

Endelig! ENDELIG er den her. De Musikalske Dvergenes «Tunge steiner». Deres udiskutabelt beste plate. Som blodfan av Dvergene siden jeg hørte deres første single «Marianne (Tempo Corvette) på Ungdommens Radioavis rundt 1989, så hevder jeg til og med at denne platen er bedre enn debuten «En klase bananer og en …

McDougall – A Few Towns More

McDougall_AFewTownsMore

 
«A Few Towns More» sparkes igang med en real fest. Det er taktfast klapping, en svingende banjo, tramping og en gruppe mennesker i særdeles godt humør som nynner høylydt i takt med låten.
Man lurer et øyeblikk på hva i allverden dette er, men når «Coleraine» er ferdig og McDougall fyrer …

American Aquarium – Burn. Flicker. Die.

BurnFlickerDie-American-Aquarium

Den følelsen når et album tar rennafart og måker til deg midt i mellomgulvet med all kraft, før det utnytter det at du er midlertidig uskadeliggjort til å innta hjernen din med full kraft  og brenner seg fast med en intensitet som gir deg akkurat DET rushet. Det rushet …

Sons of Bill – Sirens

SonsOfBillSirens-Small

Våre venner i Sons Of Bill er ute med oppfølgeren til den glitrende «One Town Away». Platen har fått navnet «Sirens», og er en tydelig vridning inn mot et litt mer kommersielt landskap for brødrene Wilson.
Jeg er veldig glad i forrige plate, og brukte lang tid på å like denne …

The James Low Western Front – Whiskey Farmer

The James Low Western Front-Whiskey Farmer

The James Low Western Front er et hyggelig bekjentskap som kom dinglende fra Reviewshine. Bandet fra Portland har laget en plate som fokuserer på å presentere gode tekster i en halvakustisk tapning som gir både ord og melodi god nok plass til å feste seg i hodet.
«Whiskey Farmer» er et …

Todd Snider – Tales From Moondawg’s Tavern

ToddSnider 6

Verdens beste bootleg!

Konsertoppførsel

Konsertpublikum_fremhevet

At band og artister av og til drar ut i verden for å spille foran levende mennesker har pågått en god stund. At voksne mennesker fortsatt ikke vet hvordan de skal oppføre seg på konsert er en gåte for mange.