Det er ikke ofte at Musikkbloggen presenterer helt ferske nykommere, og Livin’ Right Now er et nytt bekjentskap for min del, og er såpass ferske som band at de fortsatt ikke har noen utgivelser bak seg. Men når det låter så bra som dette så må vi allikevel rydde plass på bloggen.

Jeg ble først gjort oppmerksom på bandet via bassist i ORBO & The Longshots, Paul Inge Vikingstad – som har bidratt til at de nå har spilt inn et par demolåter i studio. Og den første kan vi nå presentere her på bloggen.

Og dette er virkelig et lovende band. De har beina godt plantet i americana, og amerikansk rocka singer/songwriter tradisjon – med tydelig inspirajon fra Tom Petty og ORBO & The Longshots. Og selv om de på sin Urørt-side oppgir Kurt Nilsen og Keith Urban som en inspirasjonskilder så er de fortsatt så unge at vi ikke skal bruke det mot dem.

For det Livin’ Right Now og låtskriver og vokalist Emil Andre Nordtveit beviser på denne demoen er et lovende låtskrivertalent i kombinasjon med et øre for en god melodi. Livin’ Right Now opererer som duo eller som fullt band, og spiller jevnt og trutt på vestlandet.

Musikkbloggen tok en prat med Nordtveit om nåtid og fremtid:

– Ut fra videoer på YouTube så virker du å fortsatt være ganske så ung, hvor lenge har du spilt og skrevet låter?
Ja, jeg er jo 20 år, men ganske fersk i gamet. Begynte å spille gitar for snart 1 år siden, da jeg så en video av Keith Urban hvor han spilte akustisk.
Da bestemte jeg meg for å lære å spille gitar. Etterhvert ble jeg spurt av et av mine bandmedlemmer, Erik Rolland, om jeg ville være med å holde litt konserter på ulike lokalsteder. Deretter har det bare blitt flere og større spillejobber.

– Låtene du skriver, selvopplevd eller fri diktning? Eller litt av hvert?
Det varierer litt, ut ifra hvor vidt jeg har lyst å fortelle en historie. Men kan vel si såpass at de fleste låter jeg skriver har en referanse i meg selv, eller folk rundt meg jeg kjenner veldig godt.

– Fortell litt om hva som inspirerer deg, både musikalsk og med tanke på tekstene.
Det er litt ulikt hva som inspirerer meg til å skrive låter. Ofte blir jeg inspirert av ulike artister, og når jeg har skrevet en låt blir sluttproduktet min greie på en måte, jeg synes ikke vi kan bli plassert i en bestemt sjanger enda. Det er ofte jeg ikke vet hva slags type låt jeg skriver før jeg føler meg ferdig. Synes det er gøy å eksperimentere med å blande sjangrene litt.

– Hva er planen fremover? Har du flere låter klare? Skal dette gis ut for salg?
Planen fremover er å prøve å få musikken jeg skriver ut på markedet, slik at flere kan høre. Vi har spilt inn noen låter sammen med Paul Inge Vikingstad fra Orbo & The Longshots, noe som var veldig artig, han har hjulpet meg mye.
Skriver veldig mye låter men det er vanskelig for uetablerte artister å få spllt inn alt i studio. Men jeg håper på å få gitt ut noe etterhvert. Det er den store drømmen.

– Siden vi nærmer oss slutten av året; Dine 5 favorittplater fra 2011?
Jeg synes Foo Fighters albumet, Wasting Lights var bra. Et par store rockelåter på det albumet jeg virkelig hadde sansen for.
Jeg kjøpte også det nye albumet av Orbo & The Longshots, Prairie Sun. Det var en kanonplate. Som er i min gate, likte spesielt godt låten Black Eye. Virkelig å anbefale. Nye platen til Noel Gallagher synes jeg var bra. Epic Scrap Metal fra Big Bang. Det er vel de jeg kommer på i farten at jeg har hørt mye på.

Besøk Livin’ Right Now på Urørt og på Facebook.

Hør “I’m Not Coming Home”:
[media id=528 width=650 height=20]

Forrige artikkelMusikkbloggens julekalender: 6. desember
Neste artikkelMusikkbloggens julekalender: 7. desember
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here