fbpx

Jesse Lafser – Land In Sight

Jesse Lafser er et helt nytt bekjentskap for min del, til tross for at dette er hennes tredje utgivelse. Lafser er født og oppvokst i St. Louis, men nå innbygger i Nashville. Noe som gjerne signaliserer et ønske om å fokusere sterkere på musikken. Det som umiddelbart fanget meg var stemmen. Jesse Lafser har denne intense lengselen i stemmen som bare de virkelig gode kvinnelige vokalistene matcher.

Vibeke Saugestad var en referanse som først falt meg inn, de har veldig mange av de samme kvalitetene i stemmen. Når man så spiller inn navn som Lucinda Williams, Patty Griffin og Neko Case – hvor jeg også finner små likhetspunkter, så er det på det rene at stemmen er på stell.

Platen fenget meg dog FØR jeg oppdaget at vår nye venn Andrew Combs spiller synger på to av låtene, noe han gjør med sedvanlig glans. At Spencer Cullum som vi jo kjenner fra Deadstring Brothers og bandet til Caitlin Rose spiller pedal steel er heller ingen ulempe med tanke på kvaliteten.

Men mest av alt står Jesse Lafser fjellstøtt på egne bein på denne platen. For låtene holder mål og vel så det! Hun skriver inderlig og direkte som en Mary Gauthier, og synger med en intensitet som Gillian Welch.

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]https://soundcloud.com/jesselafsermusic/sets/land-in-sight[/soundcloud]

Tekstene varierer fra det som fremstår som direkte personlige erfaringer fra situasjoner som de fleste kan kjenne seg igjen i – til ren dikting, så elegant og velskrevet at man ikke hadde blitt overrasket om Lafser faktisk hadde gjennomlevet de opplevelsene hun skriver om.

“It’s a far-sighted problem
when you walk by.
I go cross-eyed,
and colors fade to white” 

Godbitene står i kø på denne platen, og en av styrkene er at den er så jevnt god. Jeg vil likevel trekke frem “Land In Sight” og “Seafarer’s Dream”, samt “False Alarm” og “Farsighted Problem” som mine favoritter. Uansett, her er det så mye godt at de fleste vil finne noe å kose seg med.

Anbefales!

Platen finner du på CDBaby, Amazon eller iTunes. Besøk henne på www.jesselafser.com

Siste artikler

Lest dette?