Home » Americana »Bluegrass »Platebunken » Currently Reading:

Småplukk fra platebunken # 8

september 6, 2011 Americana, Bluegrass, Platebunken 1 Comment

Det er på tide å ta fatt på platebunken igjen. Den har vokst seg over alle støvleskafter, og jeg har sjelden måttet grave så mye for å finne godbitene som nå. Men godbitene ligger der, og dagens snacks kommer fra The Steel Wheels og American Anodyne.

The Steel Wheels – Live from Goose Creek

The Steel Wheels kommer fra Harrisonburg i Virginia, tett oppunder Blue Ridge Mountains. Og inspirasjonen fra den såkalte «mountain music» eller «old-time music» er ikke vanskelig å høre. The Steel Wheels er et drivende godt bluegrassband, som bør appelere til alle som liker Old Crow Medicine Show, Chatham County Line eller The Lost Pines. Eller til og med hypede kommersielle varianter som Avett Brothers eller Mumford & Sons.

Men dette er altså ekte vare, fra et område det Bluegrass fortsatt står fjellstøtt som musikksjanger.

Frontet av Trent Wagler så er dette en plate spekket av små godbiter. Den er innspilt live i en gammel låve, med kun fire mikrofoner for å gjenskape den rotekte lyden man får på slike konserter. En av de store forskjellene på The Steel Wheels og f.eks Chatham er at låtene til Steel Wheels er mye roligere og mer melodiøse. Chatham kan fort bli litt «øs på og spill fort», mens her er det vel så viktig å bygge en stemning og by på herlig koring. Instrumentene gir mye mer plass til hverandre, og vokalen er viktig i lydbildet.

Høydepunkter er «Walk This Way For Awhile», «Love You Like I Should», «With It All Stripped Away», «Second Of May» og mange mange mange fler. Og ikke minst «Blueridge Mountains»

Hør «Walk This Way For Awhile»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Plata kjøper du på iTunes eller CDBaby – linker til alle platene finner du hos www.steelwheels.com

 

American Anodyne – So, You Want To Be A Bullfighter…

American Anodyne har laget EP med 7 svingende, fjonge låter, som tar utgangspunkt i livet å amerikanske småbyer og hvordan det er å leve midt i «The New Depression» i USA. Historier som bygger på «lust for the open road, heartbreaks, and handguns» som de selv sier. Tre av sju låter handler om biler og bilkjøring, noe vi vet er viktige elementer i disse små samfunnene.  

«All I really want is wheels» 

Lydbildet er fortsatt ganske røft, og vokalen er av og til litt anstrengt, men jeg sitter med en følelse av at dette bandet har potensiale.

Og potensialet ligger naturlig nok i låtene og tekstene deres, som viser hva som bor i dem. Produksjonen er heller ikke den beste. Det kan bli litt likt over en hel plate, men som sagt – potensialet er virkelig til stede, og jeg ser frem til å følge dette bandet fremover.

Anbefalte låter er «Wilco Syndi» og «Bastard Sons Of The New Depression».

Hør «Wilco Syndi»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Besøk American Anodyne, der du kan laste ned platen for en liten sum (en liten boks til venstre på siden)

Related Posts with Thumbnails

Lik oss på Facebook, så unngår du å gå glipp av oppdateringer fra Dust of Daylight.

Og del gjerne dette med noen du føler fortjener det:

Stikkord: ,


Currently there is "1 comment" on this Article:

 1. [...] 46. American Anodyne – So, You Want To Be A Bullfighter [...]

Comment on this Article:Finn oss på sosiale medierDust of Daylight på Facebook

Les arkivet fra No Deal Music

No Deal Music og Musikkbloggen er som kjent samlet under navnet Dust of Daylight. Arkivet til Musikkbloggen finner man her, men No Deal Music har et rikt arkiv det er verdt å lese seg gjennom. Klikk bildet over for å finne No Deal Musics arkiv.

Let i arkivet

 • 2015 (169)
 • 2014 (223)
 • 2013 (323)
 • 2012 (154)
 • 2011 (342)
 • 2010 (204)

The Monthly Iceberg
Vår gode venn Howard Iceberg presenterer hver måned bakgrunnen for en av sine låter.

Ønsker du omtale?


Send en mail til review@musikkbloggen.no

HVORDAN:
Link til en smakebit som er representativ for din musikk (Soundcloud, Bandcamp, YouTube), og link til digitale filer for nedlasting samt EPK om du ønsker omtale. Mailer med kun Spotify/Wimp/iTunes-linker blir ikke vurdert.

Please email us at the above adress, for review consideration.
Send us a link to a taste that's representative of your music. (Soundcloud/YouTube). Link us digital files for download and your EPK if you want to be featured.
Emails where the only available links are to Spotify or Wimp/Tidal/iTunes will not be considered.
 

Translate:

Møt forfatterne:

Rune Letrud

Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet.

Noenlunde fast plass på spillelista:
Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers...

Topp 3 på spillelista:
Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på ... Les hele profilen

Har du lest denne?

3. mai, 2012

Logo ved Pål Hilmar Sollie The Monthly Iceberg

Her finner du alle innlegg i serien The Monthly Iceberg, hvor vi i samarbeid med Howard Iceberg presenterer hans låter.

 • The Monthly Iceberg: Indescreet Howard Iceberg har nok en gang sagt seg villig til å dele sine tanker rundt sin enorme katalog. 2015 starter med en saftig coverlåt. Det er selvsagt en Howardlåt som blir covret, og bandet som står for coverversjonen er Kansas Citybandet Victor and Penny. Vi lar Howard presentere både band og låt. This is a cover of ...
 • The Monthly Iceberg: How We Fall Apart Howard Iceberg er tilbake, og denne måneden byr vi på en uutgitt låt fra hans studiosessions i mai i år. Låten heter «How We Fall Apart», og er en herlig liten sak med et temmelig omfattende tema. Vi lar som vanlig Howard selv presentere låten;   «How We Fall Apart»—Another one of those reflections on mortality, and how ...
 • The Monthly Iceberg: Now That It’s Too Late Ny måned. Nytt Iceberg. I dag byr vi på nok en uutgitt låt fra Howard Iceberg, som ble fullført i mai i år. Det er en sterk tekst og et viktig budskap som finner veien til sitt publikum gjennom Howards låt «Now That It’s Too Late». Ikke vent for lenge med å si de viktige ...
 • The Monthly Iceberg: All I Hear Is Goodbye Vi har hatt en liten pause i The Monthly Iceberg, for Howard har vært temmelig opptatt i studio den siste tiden. Hans faste trommeslager og studiotekniker Pat Tomek hadde med en cd med et knippe flett nye låter, da Rainmakers gjestet Norge tidligere i sommer – og tro meg når jeg sier at dette må ...
 • The Monthly Iceberg: Leavin’ Kansas City Howard Iceberg & The Titanics ga i 1999 ut den fantastiske Hindu Equations, som er et perfekt stykke musikk i mine ører. Jeg valgte ut en låt fra denne platen til Howards mai-utgave av The Monthly Iceberg. Årsaken er rett og slett at denne låten er en riktig så frisk og fjong countrylåt med fele og ...
 • The Monthly Iceberg: In Any Other Lifetime Vi er endelig på track igjen med The Monthly Iceberg – etter at en hektisk timeplan i Kansas City førte mars-utgaven ut over sidelinjen for aldri å bli sett igjen. Låten «In Any Other Lifetime» ble utgitt på platen John The Baptist & Sanders The Colonel i 1992, og er en av mine favoritter fra Howards penn. Han ...
 • The Monthly Iceberg: When It All Falls Down Etter en liten januarpause, så er vi nå tilbake med The Monthly Iceberg. Howard er som vanlig på besøk i studio hos Pat Tomek hver uke, hvor de spiller inn nye låter – og av og til finpusser de også på tidligere opptak. I november gjorde de «ferdig» (i den grad en av Howards låter noen ...
 • Adventskalender 2013: 2. desember: Howard Iceberg I år har vi invitert et knippe av våre favorittmusikere fra inn- og utland til å si noen ord om SIN favorittjulesang. Hver dag gjennom adventstiden vil vi presentere én låt, og artistenes personlige forhold til låten. 2. desember tilhører Howard Iceberg. Denne måneden slår vi sammen The Monthly Iceberg, hvor Howard Iceberg selv presenterer en av ...
 • The Monthly Iceberg: Throw ‘Em Out Det er første mandag i november, og vi er tilbake i rute med The Monthly Iceberg. Vår gode venn fra Kansas City presenterer idag en låt fra sitt monumentale bok-sett Welcome Aboard. «Throw ‘em Out» ble skrevet i en periode hvor USA så med håp frem mot et nytt presidentskap, etter 8 år med Bush-administrasjonens til ...
 • The Monthly Iceberg: High Up In Portugal Vi har atter en gang hatt en måned med prioriteringer mot et stadig mer hektisk privatliv, både bloggredaktøren og Howard Iceberg. Men trofaste lesere og lyttere av The Monthly Iceberg har ikke ventet forgjeves, for her er vi igjen – bare en uke og en dag forsinket! Også denne gangen presenterer vi en flett ny og ...
 • The Monthly Iceberg – In This Lonesome Town Det har vært en tung uke for våre venner i Kansas City. Et av navene i byens musikkliv, Abigail «Abby» Henderson gikk bort forrige tirsdag, etter mange års kamp mot kreft. Og Howard ønsker å hylle sin gode venn i månedens Iceberg. Etter en opplevelse i New Orleans, der de hadde en gratisklinikk for musikere, så ...
 • The Monthly Iceberg: Something Comes Through I 1995 ga Howard Iceberg ut platen Short Songs For Temporary People. En aldeles glitrende samling som viser Howard i en av sine absolutt sterkeste perioder. Låten er spekket av utrolig fengende melodier til Howard å være, og er ganske gjennomført på produksjonssiden, sammenlignet med bunkene med demoer jeg har liggende. Tekstene er til tider hakesleppende ...
 • The Monthly Iceberg: Life’s Supposed To Hurt Junibidraget til The Monthly Iceberg ble av mystiske årsaker liggende upublisert. Vi er tilbake på skinnene igjen nå, og månedens bidrag til The Monthly Iceberg er en helt fersk låt fra Howard og hans pågående innspillingsprosjekt i Pat Tomeks studio i Kansas City – denne gangen med en litt uvanlig bandsammensetning… Fra en bunke låter jeg ...
 • The Monthly Iceberg: Lonely For Your Love Det er første mandag i mai, og tid for The Montly Iceberg! Denne gangen har vi en saftig godbit som heter «Lonely For Your Love». Howard sier jo selv at han samarbeider med alt og alle, og enhver som han spiller med er automatisk en Titanic. I dette tilfellet har han med seg garagebandet Bleachbloodz – ...
 • The Monthly Iceberg: More Than Friends   Månedens Iceberg er nok en blodfersk låt fra Howard Iceberg og Pat Tomeks evigvarende studioprosjekt. Hver eneste uke møtes de to i Pat Tomeks studio i Kansas City, hvor de flikker videre på allerede innspilte låter – samt spiller inn rammeverket til de nye låtene Howard har skrevet i løpet av uken. Månedens låt heter «More ...
 • The Monthy Iceberg: «All I See Is You» Denne måneden tok Son Volt litt over, og mandagen for det månedlige isfjellet seilte forbi helt usett og uhørt. Som en liten erstatning så har vi linet opp en virkelig godbit i dag. Dette er så ferskt som det kan få blitt, og ble spilt inn i Pat Tomeks studio i Kansas City i løpet ...
 • The Monthly Iceberg: Moonlight on Missouri Første mandag i februar, første Monthly Iceberg på Dust of Daylight – og det tiende Isberget i serien. Da er det intet mindre enn på sin plass å feire, og det gjør vi ved at Howard Iceberg presenterer en av sine aller fineste sanger, den nydelige «Moonlight On Missouri» – innspilt med de fantastiske Tummons ...
 • The Monthly Iceberg: Maybe You’re Missing Me Too Det er første mandag i januar, og det betyr årets første utgave av «The Monthly Iceberg». Dagens lille fortelling fra Howard Iceberg innbefatter løgn og fanteri, et trekkspill og hvordan han (som Todd Snider sier det) befant seg på The Right Place At The Right Time – og plutselig fant seg selv som medlem i ...
 • The Monthly Iceberg: Christmas In Missouri Vi har startet på julemåneden, så hva er mer naturlig enn å la årets siste Monthly Iceberg tilfalle låten «Christmas In Missouri». Låten finner man på Howards plate «Final Fade», og ved siden av en herlig mandolinsolo så har den en tekst som handler om å dele høytiden med venner, familie og de som ikke har ...
 • The Monthly Iceberg: LA When You’re All Alone Howard har en helt spesiell sak til oss denne gangen, nemlig tre forskjellige versjoner av låten «L.A. When You’re All Alone». En tidlig soloversjon, en med fullt band – og en coverversjon fra den store hyllestkonserten i fjor høst. Jeg presenterte denne låten på denne måten i min anmeldelse av Howards monumentale boks «Welcome Aboard»: Fra et ...
 • The Monthly Iceberg: The Ron Express The Monthly Iceberg # 6 : The Ron Express. En fantastisk historie om Howards reise til Costa Rica, der han møtte Fidel Castro… FacebookTwitterGoogle
 • The Monthly Iceberg: Hotel Alhambra The Monthly Iceberg # 5: Hotel Alhambra i Granada er et imponerende skue, og inspirerte Howard Iceberg til å skrive denne sangen om forsvinnende lys, tilbakeblikk og venner og kjære. FacebookTwitterGoogle
 • The Monthly Iceberg: Shake Your Sugar The Monthly Iceberg # 4 – Shake Your Sugar. Et obskurt opptak fra et radioshow er det eneste opptaket av denne låten, som har noen av de beste tekstlinjene Howard har produsert. FacebookTwitterGoogle
 • The Monthly Iceberg: Calling Robert Burns The Monthly Iceberg # 3 – Calling Robert Burns. The Wilders fremfører «Calling Robert Burns». Fra hyllestshowet «Raising The Titanic». FacebookTwitterGoogle
 • The Monthly Iceberg: Lauren The Monthly Iceberg # 2 – Lauren. Fremført av Howard Iceberg & The Titanics. Video fra hyllestshowet «Raising The Titanic». FacebookTwitterGoogle
 • The Monthly Iceberg: Count On Me The Monthly Iceberg #1 – Count On Me, fra hyllestshowet «Raising The Titanic». Fremført av Atlantic Fadeout FacebookTwitterGoogle

Anbefalte artikler

John Moreland – High On Tulsa Heat

High-On-Tulsa-Heat

«I’m just a lonely star, trying to burn my way through heavens floor» synger John Moreland. Han har invitert oss inn for å lytte til et knippe tanker og følelser som han har satt sammen til en ny plate. En plate som skal forsøke å matche, eller til og med …

Calexico – Edge of the Sun

calexico cover

Calexico er et rimelig komplekst band å beskrive musikalsk. De kan lage låter som høres ut som det er snytt ut av nesa på Ennio Morricone, for så å slå om til den purest pop. Legg til steintøffe surflåter, garasjerock og Americana i sin reneste form, så har jeg nevnt …

Rolling Rootsy Revue til Norge!

RRR 15

I fjor var vi syke av misunnelse på vårt kjære naboland, som fikk oppleve verdens første Rolling Rootsy Revue – som blant annet kunne by på Jason Isbell, Israel Nash, Doug Seegers og Basko Believes. I år skal endelig Norge få bli en del av det som fort kan bli …

egil olsen – ooo what happened

egilolsenooowhathappened1400x1400

Ørstas beskjeggede sønn, multigeniet Egil Olsen, er her. Og med seg har han en helt ny plate! Han vil gjerne meddele ooo what happened, og etter første gjennomlytting tenker vi det samme. Hva skjedde med Egil Olsen??? For han må jo ha det tungt og vondt akkurat nå.

Heldigvis hørte jeg …

Dig Deeper – How You Spend Your Days

dig_deeper_howspend

Plate nummer to frå det bergensbaserte bandet held fram i same høge kvalitet som på plata frå 2012, «August Afternoon». Men ikkje heilt i same leia.
Denne gongen har dei bevega seg litt fram i tid. Til 90- og 2000-talet. Ikkje så ulikt amerikanarane Built To Spill og i følgje dei …

Bendik Brænne – Do You Know Who I Think I Am

bendik2014

Basert på albumcoveret er det svært mye som taler for at fotografen, artisten og plateselskapet med fullt overlegg har gjort det som står i deres makt for å skape et bilde av Bendik Brænne som en annerledes cowboy. En som går på egne stier og veier og som gjerne bytter …

Monica Heldal – Bergenfest 15.06.14

monica_heldal

Monica Heldal fikk æren og gleden av å spille åpningskonserten på siste dag av Bergenfest 2014. Bastionen scene badet i solskinn da hun og bandet hennes gikk på scenen og man må vel si at Heldal nærmest hadde hjemmefordel denne søndagen. Hjembygden hennes, Arna, er tross alt bare et steinkast …

Bergenfest – Doug Seegers 15.06.14

doug_seegers

Forventningene til Doug Seegers sin Bergenfestkonsert var sånn omtrentlig midt på treet. Vi visste vel ikke helt hva vi kunne forvente etter å ha hørt livshistorien til Seegers og den ene låten som har gjort han til superstjerne i Sverige. Heldigvis så er det godt å ha forventningene sine godt …

Rayland Baxter – Feathers and Fishhooks

Feathers and Fishhooks_cover

Snakk om å bortimot dumme seg loddrett ut! Jeg snakker om meg selv som ikke oppdaget Rayland Baxters debutalbum, Feathers and Fishhooks, før det var for sent til å inkludere den på årsbestelisten for 2012. Albumet ble utgitt allerede i august i fjor og jeg fikk ikke summet meg til …

Konsertoppførsel

Konsertpublikum_fremhevet

At band og artister av og til drar ut i verden for å spille foran levende mennesker har pågått en god stund. At voksne mennesker fortsatt ikke vet hvordan de skal oppføre seg på konsert er en gåte for mange.