fbpx

The Hickman-Dalton Gang – Volume 2

Det er langt mellom de gode countryplatene for tiden. Enten kommer det rett fra samlebåndet i Nashville, komplett med autotune både på vokal og instrumenter, eller så låter det som et middels danseband.

Og akkurat når man har gitt opp, så kommer akkurat den plata man nesten hadde gitt opp.

Johnny Hickman fra Cracker og Jim Dalton fra Railbenders har slått seg sammen til The Hickman-Dalton Gang, og kommer nå ut med sin andre plate. Den første “Volume 1” var en akustisk EP som låt akkurat sånn passe spennende. Men “Volume 2” er absolutt alt vi kunne ønske oss fra en moderne countryplate.

Det er Americana, det er rock, det er country, det er “vintage-country” som jo er på moten for tiden og ikke minst er det Outlaw-country slik bare Waylon Jennings laget den. Men mest av alt så er “Volume 2” et glitrende stykke håndverk.

Steingod vokal, et spillesugent band som har en skikkelig herlig groove, og ikke minst noe så sjeldent i moderne countrymusikk som oppegående gode tekster.

Til og med det tradisjonelle tekstkonseptet “jeg plukker med meg jenta mi og stikker av fra dette kjipe drittstedet” har fått nytt liv i låten “Elizabeth”.

Hickman og Dalton har delt broderlig på låstkrivingen, og leverer også vokalen på låtene de har skrevet selv. Men dette føles likevel hele veien som et band. De synger på veldig forskjellige måter, som gjør at dette aldri føles kjedelig eller ensformig. Hickman synger lettbent og twangy, mens Dalton har den seige countrystemmen – som virkelig kommer til sin rett i “You Got A Problem”.

“You got a problem
you gotta fix that shit
you got a problem
everybody’s tired of it”

Hickman gir oss glitrende lyrikk i den herlige “Mr. Wrong”, der drittsekken som alltid på merkelig vis likevel får seg damer virkelig får fritt spillerom.

“I was gonna bring you flowers but I didn’t.
It’s the thought that counts, and I think I am to broke
… …
Don’t wanna hear about your Mr. Right, he’s out of town tonight
Baby, come and spend some time with Mr. Wrong”

Høydepunktene er mange, foruten de nevnte “Elizabeth”, “Wildcard” og “You Got A Problem”, så må vi nevne “Mr. Wrong” og “(Come on Back To) Stockton”. Når sant skal sies så finner jeg ingen svake spor, selv om “Let’s Toke The Whole Day Off” kanskje blir hakket for pubertal i teksten etter min mening.

Platen finner du på iTunes, CDBaby eller direkte fra Hickman-Dalton – jeg likte i hvertfall så godt at jeg kjøpte plata selv om jeg fikk mp3ene gratis til anmeldelse.

Hør “Mr. Wrong”:

[media id=286 width=650 height=20]

Hør “Elizabeth”:

[media id=287 width=650 height=20]

 

Siste artikler

Lest dette?