fbpx

Svenssen – Svensation

Svenssen er en hyggelig overraskelse fra Rogaland, som leverer fjong og sommerlig retro-pop som sitter godt i øret. 
Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk da jeg fikk en epost som lurte på om jeg ville høre litt på den nye platen “Svensation”.

Skepsisen ble raskt gjort til skamme så snart jeg fikk hørt et par låter på Facebooksiden deres, og noen dager etterpå lå hele platen i postkassen min – klar for en runde med liflig gjennomlytting. Av forskjellige årsaker (les: oppslukt av Howard Iceberg) så har jeg ikke kommet så langt som til å få hørt hele platen før nå.

Det lyser liksom ikke britisklydende retropop av hverken platenavnet eller bandnavnet, men under overflaten skjuler det seg da et band som leverer helstøpt popmusikk som har elementer fra Beatles (heldigvis ikke så alt for mye), The Small Faces og veldig VELDIG mye fra The Kinks.

Tostemt vokal, perkusjon (spesielt mye tamburin og rytme-egg), svingende gitarer og en vokal som er akkurat så lys at det funker, men ikke så lys at det ramler over i kastrat er elementene som bygger opp Svenssen.

Låtene klokker inn på maks 3.22, som seg hør og bør i denne typen musikk. Tekstene er gode, men ikke så gode at man føler at man må fokusere på tekstene istedenfor musikken. For her er det helheten som er det viktige, dette er musikk for musikken sin skyld – og ikke nødvendigvis for å fremføre et budskap.

Dette er uprentensiøst, dette er steikandes moro, og det er rett og slett et helstøpt produkt som elegant kommer skliende rett fra de mest uskyldige delene av 60-tallet.

Og som du vil se av videoen nederst i saken her, så gjør de dette med stil…

Det eneste jeg har å utsette på denne platen er at vokalistene har et stykke å gå når det gjelder engelsk uttale, tenk Henning Kvitnes rundt Saturday Cowboys-perioden. Altså slettes ikke dårlig, men samtidig langt fra perfekt. Kanskje skal det være sånn, kanskje er jeg bare sær. Det er egentlig ingenting mer enn en fotnote i denne sammenhengen uansett.

Høydepunktene på plata er mange. Plata er meget gjennomført, og fungerer like bra som helhet som det gjør å plukke ut enkeltlåter, men singelen “Patsy” er steikandes god, det samme er “This Bird Is Flying Too High”, “Old Fashioned”, “Feeding The Ducks”, “Unbend The Bow” og det som er min favoritt “Everything (and a little more).

Jeg synes du skal kjøpe denne plata IDAG, og instrukser til hvordan du gjør det finner du på www.svenssenband.no

Hør (og se) Patsy:

[media id=305 width=650 height=418]

Siste artikler

Lest dette?